Luděk z Ulice plánuje nové bydlení. Raduje se předčasně?

Luděk z Ulice plánuje nové bydlení. Raduje se předčasně?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luděk Volák ze seriálu Ulice v posledních týdnech dýchá pouze pro vysněný rodinný domek. Jeho partnerka Blanka „plave s proudem“, ale možná se ještě stihne utopit v Evženových očích…

Prodej statku jen přes babiččinu mrtvolu

Pravidelní diváci Ulice tuší, že u Volákových se teď schyluje k velkým změnám anebo možná k velkým rozchodům a ještě větším návratům. Jak nejspíš víte, Luděk se nadchl pro nápad koupit pozemek a postavit vlastní domek mimo Prahu. Zdatný manipulátor se postaral, aby jeho přání sdíleli všichni příbuzní, přestože nový dům vlastně vůbec nepotřebují. Mají ostatně hned dva byty. Blanka kvůli lákavým plánům a snům o vlastní zahradě dokonce zapomněla, že jí někde v dálce leží ladem rodinný statek. Ačkoli ji samotnou by to ani ve snu nenapadlo, Luděk navrhne právě tento statek prodat, aby měli dostatek peněz na novou stavbu a nemuseli si brát hypotéku, kterou budou splácet až do důchodu. Marie pochopitelně nesouhlasila, a to dosti razantně, takže Blanka od prodeje zase hned upustila ve snaze vyhnout se konfliktům.

Přesto Luděk dál kuje pikle a dumá, kde správně zatahat za nitky, aby dosáhl svého…

Znamenalo setkání v kině něco víc?

Je ale koupě pozemku a stavba domu vůbec na pořadu dne? Stojí o něj Blanka doopravdy, anebo si to jenom namlouvá, protože ji Luděk do celé záležitosti zdatně vmanévroval? Diváci věří a nepochybně i doufají, že Luďkův projekt ztroskotá a s ním i jeho vztah s Blankou. Ta se ostatně v poslední době stále více sbližuje s bývalým přítelem Evženem. Tuhle zrovinka strávili krásné odpoledne ve starém kině, kde spolu kdysi dávno začínali randit. Je zřejmé, že pro Blanku neplánované sblížení u dojemného filmu znamenalo víc, než dává na první pohled znát. Koneckonců setkání s Evženem před Luďkem zamlčela a tvrdila mu, že šla do kina sama, aby si oddechla po náročném pracovním dni. Proč by ale Evžena zatloukala, kdyby o nic nešlo, pravda? Luděk jí to stejně tak docela nespolkl a začal ji podezírat, že ve skutečnosti možná někde pocítila touhu znovu se napít. Taková narážka Blanku rozčílila a rozvinula se i v menší hádku, kterou Luděk ale hned následujícího dne zažehnal omluvou a hezkou kyticí. No, tak snadno se ho nezbavíme…

Vasil Fridrich, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Zvítězí pravá láska, nebo urputný zubař?

Faktem zůstává, že Evžen si v Blančině srdci stále drží čestné místo, přestože se sama sobě snaží namluvit, že nejlepší bude se přestěhovat a neutápět se v romantických vzpomínkách. To jasně vidí i Veronika, jíž se Blanka svěřila o příjemném zážitku z kina.

Když Blanka Evženovi konečně prozradila, že si s Luďkem budou stavět vlastní dům, popřál jí upřímně hodně štěstí. Mělo by ji to potěšit, anebo nechávat chladnou, ale ve skutečnosti se cítila smutná a zklamaná. Ať si říká, co chce, od Evžena se oprostit nedovede, vždyť mu koupila i vánoční dárky pro Adrianu a Klárku. Jaký větší důkaz potřebujeme, že celé stěhování je fraška, že Luděk nakonec ostrouhá a Blanka poputuje zpátky do náručí Evžena? Tvůrci zatím zdatně udržují napětí a nejistotu, ale my fanoušci víme své. Půvabná zubařka a sympatický správce zkrátka patří k sobě.

 

Zdroje: