Jak šel čas s Lucií Váchovou z Ordinace v růžové zahradě

Jak šel čas s Lucií Váchovou z Ordinace v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Možná jste už zapomněli, že se oblíbená barmanka Lucie někdy jmenovala Váchová. Tahle postava ztvárněná Ivanou Jirešovou (44) je součástí Ordinace v růžové zahradě od jejího zrodu a za tu dobu stihla vystřídat hned několik mužů a příjmení.

Ztřeštěné Lucii zodpovědnost nic neříkala

Lucka je nejmladší ze tří sourozenců, sestra Gity Petrové a Pavla Váchy. Jako jediná z rodiny se v seriálu udržela dodnes. Vlastně tam v současnosti platí za jednu z hlavních postav, kolem níž se rozvíjí pořádná dramata. Správně střelená a nespoutaná Lucie byla vždycky živelnou pohromou. Volnomyšlenkářka, co chvíli neposeděla, se v mládí řídila heslem „neřeš a žij“.

Jeden manžel za druhým…

Pak jí do života vstoupil šarmantní playboy Tomáš Hruška, s nímž si po četných rozchodech a smířeních řekla „ano“ u oltáře. Přijala jeho příjmení a stala se Hruškovou. S Tomášem měla starší dceru Gitu, pojmenovanou po zesnulé sestře. Hrůša se však později odstěhoval do Německa a neprojevil zájem ani o dceru.

Druhým manželem Lucie byl sympatický záchranář Radim Novák. Jednou byl přivolán k záchraně HIV pozitivního muže. Strach, že od něj nemoc chytí, přiměl Radima odejít z nemocnice. Začal se chovat odtažitě i k Lucii. Ačkoli se výsledky odběrů ukázaly negativními, vztah se už zachránit nedal. Lucka se následně sblížila s Darkem Vágnerem.

Následovalo další manželství, z něhož si Lucie odnesla příjmení, které se jí drží dodnes – Vágnerová. Ani vztah s chirurgem a záchranářem Darkem nebyl nejrůžovější, zpočátku zásluhou Darkovy nemocné sestry, jež si vsugerovala, že Gita je její zemřelá dcerka a unesla ji. Následující léta byla pro Darka a Lucii šťastnější, pořídili si holčičku jménem Bětuška, jejíž zrzavé vlásky způsobily dohady o otcovství a málem i rozvod. K tomu sice tenkrát nedošlo, ale v současných dílech je k němu solidně nakročeno díky iniciativě neodolatelného gynekologa Martina Brabce.

Ten střídal ženy jako ponožky a rozhodně se nemínil nechat některou uvázat. Jeho tajné povyražení s Lucií vyšlo najevo a protože Lucka byla připravená opustit Darka a nastěhovat Martinovi do bytu dvě dcery, Brabec vzal rychlou zpátečku. Zlomil Lucii srdce, ale ta se přesto odmítala vrátit k Darkovi, ačkoli by ji přijal zpátky. Darek se opil a napadl Martina tak, že ho skoro zabil. Podezření padlo na Čestmíra, jenž byl vzat do vězení. Darek by ho tam klidně nechal shnít, jenže jeho zločin odhalila Lucčina kamarádka Dorka a začala ho vydírat. Jak se vše vyvinulo, si asi vzpomenete – Darek pomohl Dorce na onen svět. Naštěstí se Martin uzdravil, vzpomněl si, kdo ho napadl a nakonec to i přiznal, čímž Čestmíra očistil – pozdě, ale přece.

Ivana Jirešová alias Lucka, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ustaraná matka s novou šancí na lásku

Lucka má aktuálního manžela v base a hodlá se s ním rozvést, protože kdo by toužil s někým takovým být, pravda? Mezitím se silná a nezlomná žena snaží vychovávat děti a řídit bar U Čerta. Martinu Brabcovi se po výprasku Darkem záhadně rozsvítilo. Uvědomil si, že ho měla Lucka opravdu ráda a že by chtěl konečně něco opravdového a stálého. Pozvolnými kroky se pokusil získat Lucčino srdce zpět, což se mu zatím daří i přesto, že Gita s Bětuškou k němu mají výhrady. A co teprve Čestmírova rodina!

Uvidíme, jak se Lucčin pestrý milostný život vyvine dál. Čeká ji snad další rozvod, manželství a příjmení?

 

Zdroje: