Věřili byste tomu, že Linda Rybová z Ulice oslaví dnes své už 47. narozeniny?

Věřili byste tomu, že Linda Rybová z Ulice oslaví dnes své už 47. narozeniny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sympatická herečka, která v Ulici vyhrála boj s alkoholem, rozhodně nevypadá na to, že jí táhne na padesát, viďte? Co herečce k narozeninám popřát, když coby Blanka Voláková už všechno díky návratu Evžena má? 

Linda Rybová posunula Ulici trochu jiným směrem 

To se Evžen Šmíd zrovna potloukal před barákem, když si to před ním zaparkovala sympatická, ale hádavá zubařka coby neteř Vlastimila Peška. Ti dva se do sebe ihned pustili. Jednak proto, že si Evžen nenechá nic líbit, a také proto, že se Blanka nenacházela zrovna v záviděníhodné situaci a zkrátka si potřebovala na někom zchladit žáhu. Kdo by kdy čekal, že se ti dva dají dohromady? Cesta k tomuto kroku však byla dlouhá a strastiplná. Blanka kolikrát už ani nevěřila tomu, že Evžena někdy znovu obejme. A teď s ním dokonce bydlí a vše je, zdá se, zalité sluncem!

Postava Blanky Volákové je komplikovaná. Herečka v ní ztvárňuje vzdělanou a pracovitou ženu, kterou podvedl manžel, čímž v ní zlomil její sebevědomí, důvěru v muže a naději na novou lásku. Na jiné muže neměla Blanka ani pomyšlení. Ke štěstí jí stačilo, že se k ní z Jihlavy nastěhovaly její dvě dospívající děti. Chvíli totiž hrozilo, že vzhledem ke škole a kamarádům zůstanou u táty. 

Zatímco ze začátku to vypadalo, že Blanka celou situaci zvládne a ustojí, postupně se to na ni začaly nepříjemnosti nabalovat a Blanka se začala čím dál tím častěji uklidňovat alkoholem. V tu dobu už byla s Evženem a ten si jejího pití jako abstinující alkoholik nemohl nevšimnout.

Často kvůli tomu vznikaly hádky, a nakonec je Blančino pití rozdělilo úplně. Šanci vycítil Luděk, který se mezitím rozešel se svou milenkou. K Blance se nenápadně vrátil a podsouval jí vše tak, aby se k ní mohl vrátit. Přes alkoholové opojení si Blanka ani nestačila všimnout toho, že se k ní Luděk znovu nastěhoval a že ji znovu dusí ve svých intrikách a manipulacích. 

Linda Rybová, Hana Holišová                                                                                                                                   Zdroj: nextfoto.cz

Peklem si musela projít znovu a pořádně, aby si pak vážila obyčejných maličkostí.

Jednu dobu to s Blankou vypadalo velice vážně. Herečka svou postavou do Ulice vnesla důležité téma, kterým upozornila na to, jak tenká je hranice mezi normálním životem a závislostí. Teprve až když vstoupila do svého nitra a naučila se respektovat a poslouchat samu sebe a také si věřit, mohla dát Luďkovi i alkoholu sbohem a začít s čistým štítem.

Blanka v Ulici září štěstím 

Ti diváci, kteří se kouknou na poslední díly Ulice, aniž by viděli Blančin předchozí příběh, by možná ani nehádali, že měla křehká a věčně se chichotající Blanka co do činění s alkoholem. Opak je však pravdou a Blanka je tedy důkazem toho, že když člověk chce, zvládne cokoliv. Třeba si i kompletně překopat život, když je to potřeba.

Zdroj článku:
  • autorský text