Liam Neeson už se na hrdinu z akčních filmů necítí a ohlásil odchod do hereckého důchodu

Liam Neeson už se na hrdinu z akčních filmů necítí a ohlásil odchod do hereckého důchodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Liam oslaví letos 69 let a všichni máme tvář tohoto herce, pocházejícího ze Severního Irska, spojenou především s akčními filmy plnými odvážných a fyzicky náročných scén.

Plány do budoucna

Bývalý amatérský boxer se sice udržuje v kondici, ale jak nedávno zveřejnil, chce ukončit kariéru dříve, než bude potřebovat chodítko (což bylo myšleno jako vtip). Herec má ještě závazky na dva filmy, které jak doufá, natočí ještě letos a pak už si bude užívat zaslouženého odpočinku.

Tak uvidíme, jestli se mu plány splní, někteří herci odchází do penze několikrát, protože některým nabídkám neumí odolat.

Liam se stal za svou hereckou kariéru opravdovou ikonou klasického akčního žánru a vytvořil celou řadu skvělých rolí. Herec práci na akčních filmech miluje a své pocity při natáčení srovnává s pocitem dítěte v cukrárně. Jenže dnes jsou jeho hereckými partnery mladí herci ve věku jeho syna a je stále náročnější se jejich tempu vyrovnat.

Pojďme si připomenout pár filmů s tímto charismatickým hercem:

• Neznámý, 2011, hodnocení 71 %

Film, který patří v současnosti k nejsledovanějším snímkům z nabídky Netflixu, vypráví příběh Dr. Martina Harrise, který se po autonehodě probere v Berlíně v nemocnici a zjistí, že si někdo přivlastnil jeho identitu, a dokonce i jeho manželka se k němu nezná a hraje tuto podivnou hru. Úřady mu nevěří a pronásledují ho nájemní vrazi. On je na všechno sám, unavený a na útěku. V těžké situaci najde nečekaného spojence (Diana Kruger) a s plným nasazením se vrhá do vyřízení této záhadné situace.

• Mezi náhrobními kameny, 2014, hodnocení 71 %

Liam Neeson v roli bývalého newyorského policisty Matta Scuddera a vyléčeného alkoholika pracuje jako soukromý detektiv bez licence. Pomáhá lidem s případy, se kterými nemohou jít na policii. Jedním z takových případů je pátrání po vrazích manželky drogového dealera. Detektiv krok za krokem odkrývá hrůznou vraždu a zjišťuje, že únosci a vrazi mají za sebou celou řadu brutálních činů a Scudder je musí zastavit.

• Non stop, 2014, hodnocení 72 %

Tentokrát je herec v roli Billa Markse, „vzdušného šerifa“, který má na starosti bezpečí cestujících v letadle. Práce už ho nebaví. Ale potom přijde let, kdy na palubě letadla cestuje někdo, kdo ho vůbec nemá rád, a navíc vyhrožuje zabíjením cestujících. Pokud nedostane 150 milionů dolarů na účet. Jenže uvedený účet patří právě Billovi a on netuší, v jaké hře se ocitl. Ve vypjaté situaci nachází v letadle spojence (Julianne Moore). Přes děj plný zvratů letadlo nakonec bezpečně přistane.