Co se stalo s Broukem Pytlíkem Slunečné?

Co se stalo s Broukem Pytlíkem Slunečné?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi hospodskými povaleči je ten, co má vždy nejvíc práce. Zároveň ale také nejvíc poznámek. Taková je postava Radka Dolejše. Jaký je ale jeho představitel ve skutečnosti?

Leoš Noha se narodil roku 1968 a je vyučeným mechanikem elektronických zařízení. U tohoto povolání ale nezůstal a od roku 1992 působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem jako osvětlovač. Časem zde začal příležitostně hrát menší role. Od roku 1994 se divadlu začal věnovat naplno a ztvárnil několik desítek rolí.

Jak šel čas, Leoš začal hostovat v divadle na Zábradlí, kde si zahrál ve známých inscenacích Veřejný nepřítel nebo Nože a růže.

Občas si od divadla odskočí i před kameru. A jeho "Dobjej" se stalo jakýmsi poznávacím znamením veterináře a proutníka Ády Větvičky v oblíbeném českém seriálu z venkovského, fotbalového prostředí Okresní přebor.

Naneštěstí tohoto herce odvážela několikrát z natáčení sanitka. 

I když tento sympatický herec většinou ztvárňuje komické postavy, v seriálu Štafl si zahrál zcela odlišný charakter. Leoš Noha zde hraje jednu z hlavních rolí, drsného taxikáře Pepeho, známého po celé Praze. A tato role vyžadovala změnu. Jeho bujná kštice musela jít pryč. „V seriálu nosím paruku, a aby se mi lépe nasazovala a držela mi, tak moje vlasy musely úplně pryč. Společně s Davidem Novotným a Lukášem Příkazkým hraji v seriálu tak trochu popletu, ale přeci jen drsňáka. Jsem spíš za toho zlejšího taxikáře. Dokonce dojde i na rvačku,“ popsal děj herec.

Leoš Noha dokonce přiznal, že si v minulosti prošel drogovým obdobím, a že se rád napije. „V Ústí párkrát, ale hrát se s tím nedá. I teď bych si klidně něčeho zobnul, ale nemám na to čas. Buď budu pracovat, nebo budu feťák. Teď jsem si vybral práci, až si vydělám dost peněz a nebudu muset nic dělat, budu třeba zase brát. Ale to asi nepřijde. Můžu si dát i teď, pokud mám volno," v minulosti uvedl.

Po pár kolapsech si ale uvědomil, že život je mu dražší, a tak prý už nesnídá kořalku jako kdysi. V padesáti mu totiž lékaři zjistili, že má vrozenou vadu srdce, a tak mu byl voperován defibrilátor. Leoš se tak musel zapsat na čekací listinu.

Není to ani tak dlouho, co herce odvážela z natáčení Slunečné sanitka s podezřením na infarkt. Leoš Noha měl ale možná víc štěstí než rozumu, jak se říká, protože se z incidentu rychle otřepal. „Lékařské konzilium nakonec rozhodlo, že operace není nutná,“ prozradil zdroj. Dokonce i sám herec potvrdil, že se cítí mnohem lépe. 

Se seriálovou manželkou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Po tomto kolapsu ho fanoušci Slunečné budou přeci jen na nějakou dobu postrádat. Radka totiž Eva Decastelo, která zde ztvárňuje jeho filmovou manželku Zuzanu Dolejšovou, uklidí do léčebny pro alkoholiky a Radkův bratranec Libor jí přijede vypomoci s firmou.

Zdroje: