Lednová mega nálož českých filmů na Netflixu

Lednová mega nálož českých filmů na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká knihovnička na platformě Netflix se pomalu a jistě rozšiřuje, nové snímky přibývají hlavně na konci ledna 2022. Je libo komedii či oceňovaná životopisná dramata?

Havel a Šarlatán (31. 1. 2022)

Zatímco film o životě Václava Havla do roku 1989 je již online a můžete si jej pustit, 31. ledna přibude do této sekce ještě životopisný snímek Agnieszky Holland, Šarlatán. Tento film se v kinech těšil velké popularitě, měl dokonce ambice i na Oscara. V hlavní roli se zde představuje Ivan Trojan jako nadaný léčitel Jan Mikolášek.

Prvok, Šampon, Tečka a Karel (29. 1.)

Tato komedie Patrika Hartla trhala v kinech rekordy a v roce 2021 se jednalo o nejnavštěvovanější český snímek. Ocení jej především milovníci nekorektního humoru, o ničem jiném snad tato komedie ani není. Na to, jak se s krizí středního věku perou Hynek Čermák, Martin Hofmann, David Švehlík a Martin Pechlát, se můžete podívat už 29. ledna na Netflixu.

Bábovky (31. 1. 2022)

Právě příjemná komedie natočená podle knihy Radky Třeštíkové se bude s největší pravděpodobností prát o top příčky sledovanosti s Prvokem, Šamponem, Tečkou a Karlem. I když v tomto případě nebyl v kinech takový nápor, i Bábovky stojí za zhlédnutí. Každý si v nich najde to své, vztahy nás všech jsou v životě propletené stejně jako vztahy postav v tomto filmu. Zkrátka příjemná komedie na sobotní večer.

Krajina ve stínu (již dostupné)

Historický film Bohdana Slámy pojednává o životě v jedné vesnici v pohraničí v období třicátých až padesátých let minulého století. Celý film má podobu hrané kroniky a všechny události jsou chronologicky seřazeny. Ačkoliv vedle sebe lidé po desítky let bez konfliktů žili a pomáhali si, najednou může být každý z nich pro druhého nepřítelem. Krajina ve stínu si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

 

Zdroje: