Láska Davida a Mery z Modrého kódu

Láska Davida a Mery z Modrého kódu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Marie Černá a David Hofbauer jsou snad nejoblíbenější postavy ze seriálů Modrý kód a Modrý kód – sestřičky. A není se čemu divit. Oba tak odlišní, ale dohromady jsou naprosto nádherným spojením. 

Davida Hofbauera si diváci seriálu Modrý kód zamilovali snad od prvních vteřin. David je krásný muž a skvělý doktor. Zároveň ale má také své mouchy. Působí jako arogantní a díky své nemoci (afektivní bipolární porucha osobnosti) také náladový člověk. K pacientům přistupuje poměrně drsně a také svým kolegům dává jasně najevo, že se do nemocnice nepřišel kamarádit. Lidé, kteří ho ale dlouho znají, ho mají velmi rádi. Moc dobře totiž ví, že pod celou tou drsnou skořápkou se ukrývá opravdu velmi hodný člověk, který je svým blízkým ochoten pomoci nejvíce, jak je to v jeho silách.  

Marie Černá je vrchní sestrou v nemoci Rubava. Svou prací opravdu žije, má ráda zodpovědnost a řád. Na rozdíl od Davida se striktně řídí pravidly a vždy chodí včas. Ze začátku tedy Davida opravdu nesnášela, a to především pro jejich povahové rozdílnosti.  

Jak to tak ale bývá, protiklady se přitahují a nejinak tomu bylo v případě Davida a Mery. V průběhu seriálu si k sobě našli cestu a zamilovali se do sebe. David naučil Mery nebrat vše tak smrtelně vážně a Mery v Davidovi probudila city, které si nikdy nepřipouštěl. Nebylo se čemu divit, když se do tohoto páru zamilovali také diváci.  

Láska Davida s Mery ale nešla jako po másle. Na nějakou dobu se také rozešli a David odešel pryč z města. Marie se mezitím vdala za muže, kterého měla opravdu ráda a plánovala s ním život. Tyto pocity ji ale začaly opouštět ve chvíli, kdy se na scéně objevil opět David. Netrvalo to tak dlouho a Mery si musela přiznat, že David je její opravdovou láskou a chce s ním být. A David chce být s ní a udělá pro ni cokoli. Dokonce ji i požádá o ruku. A touží spolu být. A to i ve chvíli, kdy se zjišťuje, že Mery čeká dítě se svým zatím stále ještě manželem.  

Pohádkový konec, chtělo by se nám říct. Bohužel tomu tak nebylo. Velká láska tohoto nádherného páru skončila velmi náhle a dramaticky. Mery zemřela a David o svou životní lásku přišel navždy.  

Zdroj článku:
  • Autorský text