Ladislav Ondřej alias Jakub Mázl z Ordinace v růžové zahradě

Ladislav Ondřej alias Jakub Mázl z Ordinace v růžové zahradě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tento mladý herec se v Ordinaci v růžové zahradě proslavil postavou Jakuba Mázla. Synem Petra Rychlého, který si zde zahrál doktora Čestmíra Mázla. Oba tito herci se objevili v seriálu od úplného začátku. Stejně jako jejich kolegyně Zlata Adamovská.

Seriál začal natáčet tehdy v 14 letech. K překvapení nejednoho diváka, Ladislav nastoupil na střední hotelovou školu, kde si zvolil obor kuchař/číšník. Z hotelové školy ale přece jen přešel na pražskou konzervatoř.

Ordinace v růžové zahradě není ale první zkušenost před kamerami. Ladislav se k herectví totiž dostal už v pěti letech, kdy účinkoval v různých reklamách. V 11 letech si zahrál ve filmu Perníková věž, kde měl hlavní roli Jan Dolanský. V roce 2004 si zahrál v pohádce Poklad na Sovím Hrádku a o dva roky později se objevil i v české komedii Jiřího Vejdělka, Účastníci zájezdu

Pro fanoušky Ordinace Ladislav ale navždy zůstane Jakubem Mázlem. Víte ale, že se Ladislav původně ucházel o roli syna Lindy Rybové? Casting mu ale nevyšel. Nakonec získal roli syna Čestmíra Mázla a tato role ho provázela až do dospělosti. 

V březnu 2010 získal Ladislav na Edgemar Short Film Festival v kalifornské Santa Monice ocenění „Nejlepší herec“ za krátký film Mamánek od režiséra Jesse Maldwina.

Víte ale, že herec mimo jiné rozjel firmu se svým kamarádem?

Tento sympatický herec si odskočí i k podnikání. Se svým kamarádem totiž rozjel firmu, která pomáhá zprostředkovat výstavbu rekreačních nemovitostí. 

Jaká je ale hercova první vzpomínka z natáčení?

„Vůbec jsem tehdy nevěděl, že budu synem Petra Rychlého. Pamatuju si, že první scéna, kterou jsem točil, byla v parku, kde jsem kouřil cigáro. Petr, jako můj táta, šel kolem, vytahal mě za ucho a vzal mě domů. Tak jsme se seznámili.“ 

A co dělal Ladislav během doby, kdy divadla byla zavřená?

„Dřív jsem hodně cestoval. Projel jsem celý Vietnam, Filipíny, Indonésii. Mockrát jsem se stavoval na Bali a našel si tam kamarády. Jsou tam krásný nemovitosti, vily. A nejsou tam meze v tom, co postavit. Tak jsem dostal nápad a s kamarádem obchodníkem jsme založili firmu, která pomáhá zprostředkovat výstavbu rekreačních nemovitostí na Bali. A rozjeli jsme velký projekt. Stavíme resort a vybíráme na něj peníze pomocí dluhopisů. Je to krásnej projekt. Zároveň jsme schopni postavit vilu na klíč, udržovat ji, starat se o provoz, a navíc ještě zajistit, aby vydělávala. Na Bali je to těžký v tom, že se tam nedá vlastnit pozemek, ale můžete si ho dlouhodobě pronajmout. Na místě máme člověka, který na Bali žije, mluví indonésky, postavil řadu vil a ví, co a jak. Díky tomu na práci vidíme, jako bychom tam byli.“

Ladislav momentálně randí s herečkou Bárou Jandovou, která hraje v seriálu Slunečná na Primě, kam si odskočila z nováckého seriálu. V Ordinaci v růžové zahradě si totiž taky zahrála, a to doktoru Barboru Nývltovou. Paradoxně se tito dva herci v Ordinaci minuli. Poprvé se viděli až v Brně, kde ztvárnili manželský pár. I když je Bára o dva roky starší, pár prozradil, že věkový rozdíl vůbec nevnímá. Dokonce plánují i společnou dovolenou.

„Protože podnikám v Indonésii, chtěl bych Báře ukázat Bali, ale tam se strašně rychle mění restrikce a karantény, tak to necháme na později. Zatím zvolíme něco blíž Schengenu," upřesnil Láďa.

A jaké má tento herec pocity z toho, že se Ordinace v růžové zahradě chýlí ke konci?

„Smutný. Byli jsme jako jedna velká rodina, strávili jsme spolu spoustu času. Skamarádili jsme se a za tu dobu jsme s mnoha kolegy přáteli i v soukromí.“

 

Zdroj: