KVÍZ: Otestujte si své znalosti v legendárním televizním pořadu Riskuj

KVÍZ: Otestujte si své znalosti v legendárním televizním pořadu Riskuj
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete si Riskuj!, oblíbenou televizní soutěž? Hra Riskuj! se na televizních obrazovkách poprvé objevila v roce 1994 a brzy si díky svému zábavnému a napínavému formátu získala řadu fanoušků.

Otestujte si své znalosti ve hře Riskuj!

Pořadem diváky provázeli oblíbení moderátoři televize Nova, kteří soutěžícím pokládali jednotlivé otázky. Prvním moderátorem soutěže se stal Ivan Vyskočil. Toho pak vystřídal Pavel Svoboda a Petr Svoboda. Tím nejznámějším moderátorem této soutěže byl však Jan Rosák, který je s ní asi nejvíce spjatý. Cílem hry bylo najít nejchytřejšího soutěžícího, který své znalosti na konci hry mohl proměnit v peníze. Tato hra našla svou inspiraci v populární americké soutěži Jeopardy.

Připomeňme si také, v čem hra vlastně spočívá. Soutěž má celkem tři kola a pravidla hry se v průběhu času postupně měnila. V prvním kole mají soutěžící na výběr z několika témat a musí se rozhodnout, kolik bodů chtějí vsadit na správnou odpověď. Pokud odpoví správně, získávají body, ale pokud se zmýlí, ztrácí je. Ve druhém kole pak odpovídají na otázky různých obtížností, aby body získali. Poslední zbylý soutěžící si ve třetím kole vybírá z devíti polí tři otázky, na které postupně vsází libovolnou část svých bodů, které získal v předchozích kolech. Na konci pořadu si pak vítězný soutěžící může zvolit, zda se chce zúčastnit dalšího díla soutěže, nebo zda body promění v peníze a dalšího kola se již nezúčastní. Zajímavostí hry je také to, že se pod některými poli ukrývají cihličky, které ve hře slouží jako prvek štěstí. Soutěžící pak rovnou získávají body, a tak již nemusejí odpovídat na otázku.

Zúčastnili byste se podobné hry? Vyzkoušejte si, zda byste v této hře uspěli, a stali se tak vítězi.

Zdroje článku: