Představitelka Květušky z filmu Adéla ještě nevečeřela je i přes rány osudu vždy plná pochopení a dobré nálady

Představitelka Květušky z filmu Adéla ještě nevečeřela je i přes rány osudu vždy plná pochopení a dobré nálady
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rolemi křehkých a naivních dívek si získala srdce diváků a díky příjemnému hlasu našla uplatnění i v rozhlase a dabingu. Ulovila jednoho z nejvíce obletovaných herců a v manželství se dokázala obrnit trpělivostí, kterou ji všichni záviděli.

Naďa Konvalinková má za sebou úspěšnou hereckou kariéru, prožila lásku jako z románu a vychovala dceru. Na televizních obrazovkách vždy rozdávala úsměvy a dobrou náladu. Vypadala, že životem proplouvá na obláčku a nemá žádné starosti. Opak byl ale pravdou.

Naďa Konvalinková to neměla snadné už od dětství. Vyrůstala v rodině s násilnickým otcem. Jak zavzpomínala v televizním pořadu 13. komnata, utkvěla ji z dětství vzpomínka na hádku rodičů, kdy otec zbil matku do bezvědomí. Bylo jí asi deset let a myslela si, že je matka mrtvá. Po letech násilí manželství rodičů dospělo k rozvodu, ale ani to nebylo pro Naďu a její sestru výhrou. Rodiče se nemohli dohodnout na péči o děti, a tak děvčata skončila v dětském domově. O jejich svěření do péče usilovala babička, ale soudům to trvalo rok. To období byla děvčata v ústavu, a protože babička je navštěvovala a nosila jim dárky, byly trnem v oku pro ostatní děti. Staly se tak terčem tvrdé šikany a prožily si rok v pekle.

Naďa nechápala, proč nemohou žít s milovanou matkou a babičku ze začátku moc v lásce neměla, ale nakonec pochopila, že jí i její sestře zachránila dětství.

Naďa vystudovala gymnázium, a ještě na škole propadla kouzlu herectví v dramatickém kroužku. Po maturitě to zkusila na DAMU, kde zaujala svou křehkostí a projevem. Vypadalo to, že konečně našla štěstí.

Vdala se v roce 1980 za šarmantního a v té době už úspěšného Oldřicha Kaisera, se kterým ji seznámil spolužák ze školy Marcel Vašinka. A byla to láska na první pohled. Tři roky po svatbě se jim narodila dcera Karolína.

První roky manželství byly opravdu šťastné a herečka to období přirovnala k románu z červené knihovny. Jenže idylka se začala už po pár letech kazit. Oldřich byl živel a život s ním nebyl jednoduchý. Vypadalo to, že odmítá dospět a ani s věrností si moc hlavu nelámal. Hodně pil a vyváděl tak, že ho nakonec vyhodili z divadla.

I přes všechny obtíže mu Naďa odpouštěla, ale v roce 2004 po incidentu, kdy Kaiser vyváděl a přivolanému policistovi skočil na záda a předstíral, že je klíště (zřejmě inspirovaný jednou ze scének v pořadu Možná přijde i kouzelník), jí došla trpělivost a požádala o rozvod. V tom období také zjistila, že si manžel stihl udělat ještě další dítě.

Jenže její přátelská povaha nakonec i toto zklamání dokázala překonat a s manželem se usmířila a jsou přátelé. Zatímco Oldřich se znovu oženil, Naďa Konvalinková už další zklamání nechtěla a soustředila se na práci a na dceru.

Zdroje článku:
  • ČSFD,
  • Nostalgie,
  • autorský článek