Kvalitní oscarové filmy, které můžete právě teď najít na Netflixu. Tyhle opravdu stojí za zhlédnutí

Kvalitní oscarové filmy, které můžete právě teď najít na Netflixu. Tyhle opravdu stojí za zhlédnutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Občas máme po záplavě filmů a seriálů, které nám Netflix nabízí, chuť i na nějaký kvalitnější snímek. Nemusíme si pro něj ale chodit nikam daleko. Na celou řadu Oscarově oceněných snímků byste totiž narazili právě tam. Podívejte se tedy na ty, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost!

Forrest Gump

Tuto klasiku s Tomem Hanksem známe snad všichni. Jde o jeden z nejlepších filmů všech dob, který se svými hláškami i životními ponaučeními zapsal do historie. Kvalitní snímek o štěstí, životních radostech i strastech tedy určitě stojí za připomenutí kdykoliv.

Sociální síť

Každá doba má svého génia, který za sebou dokáže něco zanechat. V dnešním světě bychom tímto hrdinou mohli nazvat právě Marka Zuckerberga – zakladatele Facebooku. Tento oceňovaný snímek z roku 2010 nám ukáže náročnou cestu ke vzniku této fenomenální sociální sítě, bez které by si někteří z nás už ani nedovedli svůj život představit. Jde o drama plné emocí, napjatých společenských vztahů, ale i velkolepých úspěchů.

Dej mi své jméno

V tomto letním romantickém filmu odehrávajícím se v malé italské vesničce zazářil mladý Timothée Chalamet společně s Armiem Hammerem. Příběh podle knižní předlohy Andrého Acimana je plný krásné a čisté letní lásky a zamilovanosti. Na konci nejspíš uroníte slzu, ale rozhodně si snímek zaslouží vaši pozornost.

Tenkrát v Hollywoodu

Tento nejnovější film od Quentina Tarantina nám ukáže život Hollywoodských hvězd v 70. letech v podání Leonarda DiCapria, Brada Pitta a Margot Robbie. Nebudou chybět i typické tarantinovské scénky, přestože jich možná nebude tolik jako v některých z jeho starších filmů. Snímek ale zaručeně dokáže překvapit a pobavit, tak si ho nenechte ujít.

Osm hrozných

I tento Tarantinův dramatický westernový akčňák si nyní můžete pustit na Netflixu. Hlavní roli zde ztvární oblíbený Samuel L. Jackson a Kurt Russell. Příběh se odehrává několik let po americké občanské válce a rozhodně v něm nebudou chybět vtipné dialogy ani překvapivé akční scény.

Terapie láskou

V této romantické komedii zazáří Jennifer Lawrence s Bradleym Cooperem. Jde o hřejivý příběh učitele Pata, který si prochází psychickou krizí, ze které mu pomůže záhadná a nevyzpytatelná Tiffany, která má dost i svých vlastních problémů. Oba si ale dokáží navzájem pomoct a znovu najít v životě štěstí. Příběh i herci vás rozhodně potěší a určitě se u filmu nebudete nudit. Jennifer Lawrence vás navíc dokáže překvapit i svým obdivuhodným hereckým výkonem, za který získala Oscara.

Počátek

I tento známý sci-fi thriller s Leonardem DiCapriem byste teď našli na Netflixu. Film obdržel celou řadu ocenění za kameru, hudbu, vizuální efekty i scénář, a tak jde jednoznačně o skvělou podívanou. 

Teorie všeho

Tento kvalitní snímek zobrazuje neuvěřitelný příběh jednoho z nejznámějších novodobých fyziků – Stephena Hawkinga. Snímek zachycuje jeho život od mládí až k dosažení jeho snu a vrcholu v jeho kariéře. Film je plný emocí, dramatických momentů, ale i šťastných chvil, bez kterých bychom se v životě nikdy neobešli.

Roma

Toto mexické drama oscarového režiséra a scénáristy Alfonsa Cuaróna nám představí zase něco trochu jiného. Jde o příběh dívky, která pracuje a prožívá svůj život v Mexico City v politickém chaosu 70. let. Sám režisér ve snímku vzpomíná na dětství a naplňuje ho láskou a obdivem k ženám, které ho vychovaly.

Manželská historie

Toto romantické drama se Scarlett Johanson a Adamem Driverem bylo nominováno na 6 Oscarů, ze kterých jeden také dostalo. Jde o příběh manželů, kteří právě stojí před rozvodem. Mají syna, o kterého střídavě pečují a s právní pomocí se dohadují o jeho svěření do matčiny péče. Režisér a scénárista se inspiroval svými vlastními zkušenostmi s rozvodovým řízením, a tak jde o skutečný příběh ze života bez zbytečných výmyslů a příkras.