Seriál Kukačky: Diváci se snaží odhalit tajemství Alenina odchodu od rodiny

Seriál Kukačky: Diváci se snaží odhalit tajemství Alenina odchodu od rodiny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zamíchá s osudy vyměněných chlapců vysvětlení záhady odchodu Aleny, Tereziny matky, od rodiny? Tajemství, kterému se Tereza marně snaží přijít na kloub, bude mít možná zásadní vliv na rozhodnutí probíhajícího soudu o svěření dětí do péče.

Co hrozného Alena provedla? Proč Olga tak sveřepě drží slib starý třicet let a nedovolí rozkrýt celou pravdu? Olga by se měla především snažit urovnat napjaté vztahy s Kadlecovými a přestat bránit Alenu, která jí už před mnoha lety zmizela ze života. Měla by Tereze prozradit celou pravdu, ať se za ní skrývá cokoliv, neboť svým postojem pouze přilévá olej do ohně a zbytečně prohlubuje vztahovou propast mezi rodinami.

Několik indicií nahrává divákům k vytváření různých bujných teorií.

Proč Olga zarputile odmítá prozradit Tereze tajemnou minulost? Proč používá argument, že kdyby ji Tereza věděla, už by nikdy nechtěla vidět vlastní matku a Davidovi by naopak odpustila výměnu dětí?

Měla Alena laktační psychózu – běhala s malou Terezou po lese a položila ji na koleje? Zachránil ji David? Je to vůbec možné? Vždyť David je přibližně stejně starý jako Tereza. Není to nakonec její bratr, nebo dokonce dvojče? Ne, Tereza je také vyměněná, a to s tou blondýnou z Prahy, která byla v první řadě seriálu.

Dozví se Tereza pravdu o své mámě?
Dozví se Tereza pravdu o své mámě? | Zdroj: Miroslav Kučera / © Česká televize

Je vidět, že fantazie diváků pracuje naplno. Diváci, hlavně divačky, hltají každou zmínku o Aleně a její tajemná role je přímo vybízí k dalším spekulacím ohledně jejího odchodu.

Je možné, že by nezkušená a mladá Alena otěhotněla s milencem? A poté by, pod návalem výčitek svědomí a v touze po volném životě, uprchla a nechala Rudolfa dítě vychovat? Je tato teorie správná?

Proč se Tereza nezeptá své babičky, paní Býčkové? Sice kvůli své demenci paní Býčková nezvládá časovou orientaci, ale zmínila se o nešťastné události s vlakem a nezodpovědné matce. Je zde nějaká spojitost?

Nebo byla Alena pouhá kariéristka, mladá a nepřipravená na mateřské povinnosti, a žádná větší záhada se nekoná?

Komu vyjdou jeho teorie a jaká bude pravda? Každý další díl budeme blíže rozřešení záhady. Můžeme se tak jen domnívat, zda bude mít tato událost nějaký zásadní vliv na soudní řízení ohledně Tomáše a Jakuba.

Zdroj článku:
  • Autorský text