Kristýna Leichtová: Ze seriálové hvězdy dvojnásobnou mámou. Co dnes dělá Ivuška z Comebacku?

Kristýna Leichtová: Ze seriálové hvězdy dvojnásobnou mámou. Co dnes dělá Ivuška z Comebacku?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýnu Leichtovou má stále řada diváků v paměti především jako Ivušku, dceru vyhaslé normalizační popové hvězdy v podání Tomáše Matonohy, z kultovního sitcomu Comeback. Co dělá dnes?

Slávu Kristýně Leichtové přinesla televize

Kristýna Leichtová se narodila 14. září 1985 v Plzni. Na svět přišla do umělecky založené rodiny, otec Miroslav Leicht je hudebník, moderátor a hudební dramaturg. Maminka Irena vlastní butik s módou.

Je absolventkou hudebně-dramatického oboru pražské konzervatoře. Výrazná je především její divadelní kariéra, která čítá několik scén, mimo jiné Divadlo Hybernia, Ta Fantastika, Divadlo Na Zábradlí a řadu dalších.

Popularitu však Kristýně, podobně jako mnoha jiným hercům, přinesla hlavně televize. Svůj filmový debut si odbyla ve filmu Marie Procházkové Žralok v hlavě. Výrazněji na sebe upozornila ve filmové adaptaci románu Michala Viewegha Účastníci zájezdu.

Za skutečný průlom však Kristýna vděčí seriálům. Nepříliš úspěšný seriál Světla pasáže následoval sitcom Comeback.

Neortodoxní soužití dvou bratrů, bývalé pěvecké hvězdy Tomáše Pacovského a jeho svérázného bratra Ozzáka, kteří společně vedou obchod s hudbou a vychovávají sedmnáctiletou Tomášovu dceru, diváky bavilo a role Ivy udělala z Kristýny Leichtové hvězdu.

U tohoto žánru pak ještě nějakou dobu zůstala, zahrála si v seriálech Gympl s (r)učením omezeným nebo Ohnivý kuře.

Co dělá Kristýna Leichtová dnes

Aktuální profesní životopis Kristýny Leichtové hovoří o tom, že na rok 2021 je naplánována premiéra filmu Prvok, Šampón, Tečka a Karel, pro který napsal scénář Patrik Hartl, jenž zároveň snímek režíroval. Rovněž by se měla sympatická herečka objevit ve filmu Bardi, jehož premiéra se uvádí na rok 2022. O tomto snímku se nicméně mluvilo už v roce 2014 a jaký je jeho osud, je stále nejisté.

Na nedostatek povinností si nicméně herečka nemůže ani v aktuální situaci stěžovat. Před necelým rokem se jí narodila druhá dcera. Svými neortodoxními názory na domácí porod a otevřeným sdílením intimního soukromí s malými dcerkami si Kristýna ovšem v minulosti vysloužila notnou dávku kritiky.