Dlouhodobě velmi úspěšný detektivní seriál Specialisté chystá už osmou řadu na konec léta

Dlouhodobě velmi úspěšný detektivní seriál Specialisté chystá už osmou řadu na konec léta
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Detektivní seriál Specialisté, který se na obrazovkách poprvé objevil na začátku roku 2017, patří již od svého startu ke stálicím programu TV Nova. O tom svědčí neutuchající zájem diváků, kteří se pravidelně každý týden setkávají s elitním týmem policistů.

V čele kriminálky je už osvědčený major Strouhal (Martin Dejdar) a k ruce má kapitány Janu Šafářovou (Eva Leimbergerová), Martina Kováře (Jiří Hána) a Tomáše Berana (Jacob Erftemeijer).

Společně v každé epizodě hledají pachatele těch nejzávažnějších trestných činů. I v osmé řadě, která odstartuje na konci léta, se tak fanoušci kriminálního žánru mohou těšit nejen na napínavé zápletky a jejich překvapivá rozřešení, ale například i akční scény, jež jsou neodmyslitelnou součástí policejní práce.

záběr ze seriálu, zdroj. TV Nova

Tvůrci pak opět divákům poodhalí i soukromí jednotlivých policistů, a to nejen proto, že jim jsou jejich blízcí občas nápomocní při řešení případů. Zároveň Specialisté všechny své příznivce i tentokrát zavedou na mnoho nových zajímavých míst v Praze a jejím okolí, na kterých se detektivové musí pohybovat, aby dokázali nejen na místě činu nalézt potřebné stopy, ale také následně odhalit pachatele každé z vražd.

Podle tvůrců tkví výjimečnost sledovanosti především na zajímavých současných případech, které jsou pevně ukotveny v aktuálním společenském dění a ukazují všechny stránky lidské povahy.

Diváci se navíc mohou při řešení případů ztotožnit s hlavními hrdiny a sledovat, jak překonávají zajímavé životní výzvy. Specialisté jsou díky tomu lidští, a proto je jejich sledování tak atraktivní.

Seriál je založen především na charakterech čtyř hlavních detektivů a velkou mírou záleží na tom správném výběru hereckých postav, které musí mít silnou osobnost, charisma a šarm.

Při dlouhodobě běžícím seriálu je podle tvůrců důležité stále pracovat na vývoji a čelit výzvám, aby seriál nesklouzl k očekávanému a předvídatelnému příběhu. Je třeba využívat to, co diváci ocenili a zároveň přidávat nová překvapení.

Scénář k jedné epizodě Specialistů má asi sto padesát stran. Přípravy na jeden díl zaberou tvůrcům dva měsíce. Tak dlouho trvá vytipovat lokace a doladit scénář. Samotné natáčení trvá čtyři a půl dne. 

natáčení v terénu, zdroj: TV Nova

Původní šéf kriminálního týmu byl obsazen Davidem Prachařem, ale ten z časových důvodů tento náročný projekt opustil. Na jeho místo potom nastoupil Martin Dejdar. Stejně tak tomu bylo i s obsazením Jakuba Štáfka a Zuzany Kajnarové, kteří seriál dobrovolně opustili. Nové obsazení navázalo na popularitu svých předchůdců.

„Kriminální seriály mají svá vlastní pravidla. Pro přesvědčivou kriminální zápletku, která je páteří každého příběhu, je zásadní jasná dramaturgická struktura, logika a autenticita. Diváci chtějí dostat možnost uhodnout rozuzlení případu, ale nakonec jim stejně musíte připravit překvapení, rozřešení, které nečekali, ale které je přesto přesvědčivé. Nerealistické vyprávění příběhu odhalí diváci okamžitě,“ tvrdí kreativní producentka Heike Richter-Karst, která má více než třicet let zkušeností nejen z německého televizního trhu, ale také z dalších zemí. V Česku pracuje na adaptované a původní tvorbě, mezi kterou patří i Specialisté.

Zdroj článku:
  • presskit TV Nova