Křehká Markéta Plánková se vrací do seriálu. Jako terapeutka Stela se bude muset vypořádat s minulostí, která ji dostihla

Křehká Markéta Plánková se vrací do seriálu. Jako terapeutka Stela se bude muset vypořádat s minulostí, která ji dostihla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
A nebude to jediná událost, která se na ni v seriálu Půlnoční zpověď řítí. Přestože má manžela a bratra, některá tajemství si nechává pro sebe a teprve ve zlých časech zjišťuje, že bude muset své nitro přece jen pootevřít.

Markéta Plánková si získala popularitu především v seriálu První republika, kde byla součástí vlivné, ale trochu komplikované rodiny Valentů. Svým stylem a elegancí dokázala diváky přesvědčit, že do prvorepublikového období opravdu patří.

Ještě předtím dokázala rozplakat u televizních obrazovek tisíce diváků, když jako Magda Mázlová, jedna z manželek Čestmíra Mázla, zemřela na nemocničním pokoji na selhání srdce v seriálu Ordinace v růžové zahradě. V té době měl seriál ještě mimořádně velkou sledovanost a dojatá byla i samotná herečka.

V seriálu Půlnoční zpověď, který se v současné době rozběhl na nové platformě TV Prima, se Markéta ponořila do postavy psycholožky a vztahové terapeutky Stely Skoumalové.

Stela si po složitých životních peripetiích dala život do pořádku a ve své profesi radí párům, jak mají vyřešit své problémy. Jenže svůj spokojený život si postavila na velmi křehkých základech. A jednoho dne se stalo něco, co její jistoty rozmetalo.

Začalo to jednou taškou, kterou si u ní odložila bývalá klientka Marianna Krausová, alkoholička, influencerka a manželka muže z vlivné rodiny. Když jí Stela tašku chce vrátit, Marianna je mrtvá. Tašku si opět odnese. Netuší, komu by ji měla dát. Obsah tašky je tak výbušný, že se poleká a napadne ji, že jediný bezpečný úkryt pro takový poklad najde u svého bratra.

Její bratr Albert (Marek Lambora), se stal jediným člověkem, kterému může věřit. Jenže jejich vztahy už jsou několik let odcizené a Stela musí být hodně zoufalá, když zamíří na farnost, kde její bratr žije. Potřebuje se někomu svěřit a mít za bratra faráře má své výhody. Jednoduše se vyzpovídá.

Na smršť událostí, která po smrti influencerky přijde, se připravit nedá. Policie nejprve případ bere jako sebevraždu, ale věci se mění. Stela se ovšem o své dojmy a informace s policií dělit nechce. Na vlastní pěst chce zjistit, jaké lidi kolem sebe má, komu patří diamantový poklad v tašce, kdo kolem ní vraždí.

Přestože je v poslední době krimi seriálů příliš, Půlnoční zpověď se odlišuje. Seriál je hodně postavený na vztazích. Stela musí řešit vztahy z minulosti, i ty současné. Nejde jen o manžela, ale i o dceru, a hlavně o bratra. Vraždit mohl kdokoliv, možná i Stela. Ve hře je velké tajemství. Kdo uhraje svou partii nejlépe a přežije, může jako bonus získat poklad.

Nejde pominout, že farář Albert, který pěstuje marihuanu, aby nemocným pacientům v nemocnici dokázal při svých návštěvách ulevit od bolesti, je velice atraktivním mužem a Marek Lambora je s každou rolí sympatičtější.

Seriál má 8 epizod. Jediné, co dokáže trochu zkazit náladu, je Marek Taclík, který hraje opět policistu. Naopak Sabina Laurinová a Martin Zounar mají malé role, ale dokázali z nich vytěžit maximum.

Těšit se můžete i na Igora Orozoviče, Chantal Poullain, Simonu Babčákovou, Martina Tomsu, Josefa Cardu, Sašu Rašilova, Lukáše Příkazkého nebo Denisu Nesvačilovou.

Zdroje článku: