Kim Basinger: Křehká kráska, která ukázala ženám, že i hedvábná košilka může být svůdná

Kim Basinger: Křehká kráska, která ukázala ženám, že i hedvábná košilka může být svůdná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Křehká kráska, která se stala díky filmům 9 a ½ týdne a bondovce Nikdy neříkej nikdy adeptkou na titulní stranu magazínu Playboy. Pravdou ale je, že Kim Basinger zazářila i v mnoha dramatických rolích a také v komediích, kde vynikl její krásný úsměv a přirozená smyslná krása.

V celé řadě filmů to byly právě role této herečky a bývalé modelky, které filmy vystřelily na vrchol popularity a udržely je v povědomí filmových fanoušků desítky let. Pojďme se podívat na tři veselé snímky, kterým dodala kouzlo nezapomenutelnosti.

Schůzka naslepo

Rok: 1987, Nadia Gates – Kim Basinger, Walter – Bruce Willis

 (v dalších rolích září: John Larroquette, William Daniels, George Coe, Mark Blum, Stephanie Faracy)

Walter potřebuje udělat dojem na velmi konzervativního obchodního partnera a jako doprovod na večírek mu švagrová dohodí svou sestřenici Nadiu. Nadia je milá, křehká a vzdělaná dívka, která se ale i po malém množství alkoholu mění v živelné tornádo a není k zastavení. Finále končící svatbou není překvapením, ale ve snímku je řada povedených scén, které baví lidi už desítky let.

Krásná mimozemšťanka

Rok: 1988, vědec dr. Steven Mills – Dan Aykroyd, mimozemšťanka Celeste – Kim Basinger

 (další pozemšťané: John Lovitz, Alyson Hannigan, Josef Maher, Seth Green, Ann Prentiss)

Steven se zajímá o mimozemské civilizace a hledá radarem jejich stopy ve vesmíru. Nevědomky v bouři vyšle signál, který způsobí návštěvu kosmického tělesa na Zemi. Celeste patřící k poněkud vyspělejší civilizaci musí splnit svoji misi a použije k tomu všechny své ženské zbraně, od kulinářského umění až po svádění. Problémem je Stevenova třináctiletá dcera Jessie, která pomalu odhaluje tajemství, které Celeste skrývá.

Vtipné dialogy, skvělé nápady a sexy mimozemšťanka jsou sázkou na jistotu.

Muž na ženění

Rok: 1991, mafiánská milenka a barová zpěvačka Vicky – Kim Basinger, milionář Charley Pearl – Alec Baldwin

 (další účastníci veselé jízdy: Robert Loggia, Elisabeth Shue, Armand Asante, Paul Reiser)

Milostné vzplanutí, které z filmového natáčení přerostlo v lásku v soukromí a protagonisté se vzali. Natáčení si evidentně vychutnali a filmové loučení se svobodou bylo pro milionáře Charleya osudovým. Kim se předvedla ve snímku jako výborná zpěvačka Vicky a je škoda, že ji Meryl Streepová vyfoukla roli Donny ve filmové adaptaci muzikálu Mamma Mia.

Mrkněte do gaelrie, jak to herečce ve filmech slušelo.

Podívejte se na úspěchy a trable Kiminy herecké kolegyně Demi Moore.