Krásná žena s dobrým srdcem. Co jste ještě nevěděli o Jitce Čvančarové

Krásná žena s dobrým srdcem. Co jste ještě nevěděli o Jitce Čvančarové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Českou herečku Jitku Čvančarovou můžeme momentálně na televizních obrazovkách vídat pravidelně v krimi Filipa Renče Hlava Medúzy. Ačkoli je poměrně dost na očích, tyto fakta z jejího života a kariéry jste možná netušili:

Obsazovaná divadelní, filmová i televizní herečka

Jitka Čvančarová se narodila 23. března 1978 v Mělníku. Je absolventkou střední průmyslové školy stavební. Poté vystudovala na brněnské JAMU muzikálové herectví. V současnosti patří k našim nejobsazovanějším herečkám.

Za sebou má působení v několika divadlech, vidět jste ji mohli v Divadle Kalich, Divadle Pod Palmovkou či v Divadle v Celetné. Její filmografie čítá rovněž dlouhou řadu filmových i televizních rolí. Zahrála si například ve filmech Bestiář nebo Kdopak by se vlka bál. Prošla si i oblíbeným „nekonečným“ seriálem Ordinace v růžové zahradě“.

S Martinem Hofmannem už nejsou na nože

A objevila se například také v úspěšném seriálu Most, kde si zahrála Ilonu, exmanželku hlavního protagonisty Luďana. S Martinem Hofmannem, který si ztroskotance Luďana zahrál, herečka před lety skutečně tvořila pár. Podle zlých jazyků se nerozešli zrovna v dobrém, krásná brunetka totiž přišla svému partnerovi na zálety.

Vše zlé mezi dvojicí bylo ovšem po čase zapomenuto a z bývalých partnerů se stali nakonec přátelé. Herečka dobré vztahy potvrdila. Jitku prý navíc tvůrcům Mostu doporučil samotný Martin Hofmann.

Filantropka, která si chrání soukromí

O herečce se poměrně dost píše, bulvár s gustem řeší její vztahy, postavu i módní vkus. Sama Jitka si však své soukromí však chrání a jen sporadicky dává rozhovory.

Otevřeně své soukromí s médii sdílela, když promluvila o tom, že prošla potratem a pečovala o svou umírající matku. Pojmenováním velmi citlivých témat se snažila pomoci těm, kteří si procházejí podobnou situací.

Ostatně pomoci druhým není Jitce Čvančarové cizí, kromě herectví se věnuje i filantropii. Od roku 2007 podporuje organizaci DEBRA, která pečuje o pacienty trpící nemocí motýlích křídel. V roce 2015 se stala i vyslankyní dobré vůle UNICEF.