Královna kabaretu Liza Minnelli a zajímavosti z jejího života

Královna kabaretu Liza Minnelli a zajímavosti z jejího života
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Americkou legendu klasického muzikálu nejspíše není potřeba představovat. Nemusíte být excelentní muzikálový nebo hudební znalec, abyste věděli, že Liza Minnelli patří mezi nejzářivější hvězdy minulého století a jejíž zář jen tak brzy nevyhasne.

Nedávno oslavila své sedmdesáté páté narozeniny, pořád je ale stejně krásná a ikonická jako před lety. Její život provází jedna zajímavost za druhou a zde jsou některé z nich.

Umělecké předpoklady

Její talent nebyl jen ve hvězdách, ale také v rodině. Její matkou totiž nebyl nikdo jiný než slavná Judy Garland, jedna z nejznámějších hollywoodských hereček všech dob. Ani otec neměl o umělecké nadání nouzi. Vincente Minnelli byl jako úspěšný filmový a divadelní režisér, držitel Oscara a také Zlatého Glóbu. V genech tedy měla Liza víc než štěstí.

Závislost ji neminula

Po rodičích – a speciálně své matce, nezdědila Liza jen to pěkné a pohádkové. Stejně tak jako Judy, i její dcera si našla zálibu v alkoholu, kokainu a řadě dalších drog. Zprvu to začalo pár skleničkami a skončilo u léků na předpis, které Minnelli nakonec dostaly v roce 1984 do léčebny. Vrátila se do ní i v roce 2015. Svého problému si je ale vědoma, a jak sama říká, nikdy se nebála říct si o pomoc.

Štěstí vždy nebylo na její straně

Ačkoliv byla její kariéra víc než úspěšná, v osobním životě už tolik štěstí neměla. Kromě čtyř nevydařených manželství se Lize nikdy nepodařilo mít své vlastní potomky. Otěhotněla pouze jednou, bohužel však o dítě přišla. Svou bolest se ale rozhodla proměnit v něco krásného a začala pomáhat dětem po celém světě. Dodnes podporuje mnoho nadací a organizací orientovaných na vážně nemocné nebo osiřené děti.

Miláček gayů

Kromě hudební legendy se Liza stala také ikonou homosexuálů, jak si lze všimnout například ve filmu Sex ve Městě 2, kde si Liza zahrála drobnou, přesto nezaměnitelnou roli. V roce 2014 ji dokonce časopis Out zařadil mezi dvanáctku top ženských gay ikon všech dob. 

Není tedy pochyb o tom, že se Liza zapsala do historie. A nejen té umělecké.