Hans Zimmer oslavil 63. narozeniny. Jaká byla jeho životní cesta k nejoceňovanějšímu skladateli filmové hudby

Hans Zimmer oslavil 63. narozeniny. Jaká byla jeho životní cesta k nejoceňovanějšímu skladateli filmové hudby
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bez něj by byl filmový svět asi o něco chudší. Zimmerova hudební genialita kompletuje mistrovské filmy, jako například „Král lvů“, „Madagaskar“ a „Inception“. Podívejme se na báječnou kariéru Hanse Zimmera.

Zázračné dítě z německého Frankfurtu

Již jako mládenec se Hans Zimmer zajímal o hudbu. V dětství se naučil hrát na klavír, a to autodidakticky. Podle vlastních slov měl na jeden týden učitele, jenže Zimmer se nedokázal podřídit daným pravidlům. V jednom rozhovoru přiznal, že po týdnu měl jasno: „Buď by mě zabil můj učitel, nebo bych já zabil jeho“.

Začátkem 70. let začal Zimmer komponovat hudbu do reklamních spotů. Díky tomu se seznámil s filmovým komponistou Stanleym Mayersem. Na konci 80. let směl poprvé zhudebnit celovečerní film, a to „Rain Man“.

Filmy, které byly obohaceny o Zimmerovu hudbu

Hans Zimmer, jakožto oscarový hudební skladatel, okořenil nespočet hollywoodských trháků. Svým prvním, u diváků velmi populárním filmem „Thelma a Louise“ se stal oblíbeným u kritiků, s „Králem lvů“ se definitivně světově proslavil. Za disneyovské veledílo dokonce vyhrál svého, prozatím jediného Oscara.

Následovaly filmy jako „Mission Impossible“, „Pearl Harbor“, „Madagaskar“ a především „Piráti z Karibiku“. Jeho skladby „He´s a pirate“ a „Up is down“ se dokonce dostali do amerických hitparád. 2010 se mu povedl další majstrštyk s filmem „Inception“. I roku 2020 se můžeme na Zimmera těšit, jeho hudbu uslyšíme v novém „James Bond: Není čas zemřít“ a ve sci-fi filmu „Duna“.

Zimmerovy koncerty jsou skoro vždy vyprodané, často přijel se svým orchestrem i do Prahy. On sám vždy přebere klavír či syntetizér.

12. září tato legenda oslavila 63 let a filmoví fanoušci se nemohou dočkat, jakými dalšími hudebními diamanty nám v budoucnu okouzlí uši.