Skončí po Robertu Urbanovi v ZOO i Michaela Petřeková?

Skončí po Robertu Urbanovi v ZOO i Michaela Petřeková?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Odchod velkých hvězd ZOO ze seriálu Roberta Urbana a Evy Burešové již není žádným tajemstvím. Můžeme však očekávat konec i dalších herců vedlejších postav, například Michaely Petřekové, která ztvárňuje Petrovu bývalou snoubenku Markétu?

S příchodem druhé série seriálu ZOO se diváci TV Prima prakticky každým dnem dozvídají z nejrůznějších médií informace o tom, jaké změny nás v pokračování seriálu z prostředí zoologické zahrady i mimo ni čekají. Ani každý tak měl možnost zachytit oznámení Evy Burešové, která z důvodu svého těhotenství a následné mateřské dovolené natáčení seriálu ukončila. Netrvalo to moc dlouho, a Julii v podobě Burešové následoval i věrný Romeo, tedy Robert Urban, který tvoří s Evou v seriálu dvojici Viky a Petra, jednoho z ústředních vztahů celého seriálu.

Láska mezi těmito dvěma však nebyla nikdy snadná a přímočará, a vlastně dodnes stále nevíme, zda Petr Kříž a Viky Janečková nakonec skončí spolu, nebo ne. Aktuálně to začíná vypadat, že se romantického vzplanutí snad konečně dočkáme, avšak v minulosti to až tak zjevné nebylo.

Hlavní pochyby do happy-endu mezi Viky a Petrem pak vnášela zejména Markéta Tomečková, která v úvodu seriálu vystupovala jako Petrova přítelkyně, a později dokonce snoubenka. Již od prvního setkání si Markéta a Viky nepadly do oka, a jejich rivalita v podstatě nikdy neskončila. Markéta si totiž moc dobře uvědomovala, že Viky je chytrá, krásná a velmi schopná žena, a tudíž pro její vztah s Petrem představuje nebezpečí. V průběhu první série tak mohli být diváci svědky dlouhotrvajícího boje o Petrovo srdce, který nakonec Markéta prohrála až u svatebního obřadu. Pro Viky to však zatím bylo pouze malé vítězství, protože se ještě musí pokusit si najít k soudcově srdci cestu. Ten ji totiž zatím bere spíše jako rodinnou kamarádku, než jako novou potenciální lásku.

Přesto to však vypadá, že pro Markétu Tomečkovou již v seriálu není místo. Její dějová linka se rozchodem s Petrem snad jednou provždy uzavřela, a zůstává tak otázkou, zda-li budeme ji, potažmo její představitelku Michaelu Petřekovou v nové sérii ještě vídat. Na rozdíl od Urbana či Burešové herečka žádné oficiální vyjádření médiím či na vlastní sociální sítě neposkytnula, takže nad jejím obsazením do budoucna visí stále otazník.

Nad budoucností Markéty je otazník, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Můžeme tak počítat se scénářem, kdy se Markéta ještě vrátí na obrazovky? Bude se snažit znovu uhánět Petra, či jinak škodit jeho postupně se rozvíjejícímu vztahu s Viky? Nebo se snad zamiluje do jiného muže, kterého již známe? Třešničkou na dortu by tak mohlo být například její spárování s bývalým přítelem Viky, Kamilem. S ním již v minulosti nějaké pracovní záležitosti řešila, takže se může klidně stát, že ti dva spojí síly ve snaze rozvrátit Petrovi a Viky jejich životní štěstí.

Ať už se osudy Markéty Tomečkové, resp. Michaely Petřekové v seriálu ZOO navždy zpečetily, nebo nás překvapí svým návratem, zjistíme nejspíš poměrně brzy v souvislosti s odvysíláním dalších epizod druhé řady, která nyní běží každé úterý a čtvrtek na obrazovkách TV Prima.

Zdroj článku:
  • Autorský text