Konec Johnnyho Deppa ve Fantastických zvířatech aneb kdo ztvární černokněžníka v novém díle

Konec Johnnyho Deppa ve Fantastických zvířatech aneb kdo ztvární černokněžníka v novém díle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soudní kauzy stály Johnnyho Deppa roli ve Fantastických zvířatech 3. Gellerta Grindelwalda ztvární v novém dílu úspěšného fantasy projektu dánský herec Mads Mikkelsen.

Dlouho se spekulovalo o soudní žalobě Johnnyho Deppa na týdeník The Sun, který ho označil za násilníka. Žaloba byla oficiálně zamítnuta, k tomuto výsledku přispěla i výpověď Deppovy bývalé manželky. Během toho začal Depp natáčet nový díl Fantastických zvířat, po rozuzlení sporu se však s producenty dohodl na předčasném ukončení smlouvy. V souvislosti s tím se spekulovalo, že bude celá postava černokněžníka Gellerta Grindelwalda ze scénáře vyškrtnuta, nakonec dojde jen k přeobsazení.

Mads Mikkelsen byl volbou číslo jedna

O tom, že by mohl dánský herec Mads Mikkelsen nahradit Johnnyho Deepa se spekulovalo více než týden, nicméně teď už je tato informace potvrzena ze strany studia Warner Bros. Režisér Fantastických zvířat, David Yates, dokonce zmínil, že Mikkelsen byl pro náhradníka Deppa volbou číslo jedna. 

Drama Hon, nebo seriál Hannibal

Mikkelsenovým nejvýznamnějším počinem je bezesporu hlavní role v dramatu Hon, který vznikl v dánsko– švédské koprodukci. Ztvárnil zde čtyřicetiletého Lucase, který ačkoli si nedávno prošel rozvodem, začíná žít nový život a začíná si ho užívat. Celý jeho dosavadní život a plány do budoucna ale zhatí jedna drobná lež, která otáčí všechny lidi proti němu. Z nevinného začátku přechází film do depresivního konce.

Co se seriálů týká, musíme zmínit projekt Hannibal, kde ztvárnil postavu velice inteligentního psychiatra a kanibala Hannibala Lectera. Tento mysteriózní až hororový počin si vás ve svých třech sériích plně získá a těžko by producenti hledali někoho, komu by role psychiatra Hannibala seděla víc než Madsi Mikkelsenovi.

Nová výzva jménem Gellert Grindelwald

Hrát postavu, kterou už v předchozích dílech ztvárnil někdo jiný, určitě není jednoduché a Mads bude čelit srovnávání s Johnnym Deppem. Pokud odvede v roli černokněžníka Gellerta Grindelwalda alespoň z poloviny tak dobrý výkon, jako v předchozích filmech a seriálech, nemají se tvůrci filmu čeho obávat. 

Premiéra nového dílu Fantastických zvířat je stanovena až na červenec roku 2022, natáčet se sice začalo už letos v březnu, nicméně kvůli pandemii bylo natáčení pozastaveno, a tak si všichni fandové fantasy a Mads Mikkelsena budou muset chvíli počkat.