Kritici si jsou jistí: Tato nová komiksová adaptace bude nový hit na Netflixu

Kritici si jsou jistí: Tato nová komiksová adaptace bude nový hit na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběhy o dospívání jako například „Proč? 13x proto“, „Tenkrát poprvé“ a „Sexuální výchova“ jsou pravidelnými hity Netflixu. Podobný úspěch předpovídají kritici i queer adaptaci komiksu „Srdcerváči“.

Dospívání a okrajové skupiny

Upoutávka na Srdcerváče je naprosto potěšující. Není divu, vždyť grafická románová série „Heartstopper“ od Alice Osemanové, na níž je nový netflixový seriál postavený, je bestsellerem. A má dokonce čtyři díly. „Srdcerváči“ je seriál o dospívání, takže novinka má všechny ingredience k tomu, aby se stala dalším Netflixovým hitem.

Koneckonců, seriály a filmy o (někdy více, někdy méně) bolestivém dospívání mladých studentů jsou nesmírně populární na Netflixu. Navíc vůbec nemusíme dlouho čekat na tuto britskou novinku: Romantická LGBTQ série se na Netflixu zveřejní již 22. dubna 2022. První sezóna se údajně skládá z osmi epizod.

O co jde?

Teenager Charlie Spring (Joe Locke) je otevřeně gay a většinou se stýká se svým gangem ve škole. To se změní, když je ve třídě umístěn vedle Nicka Nelsona (Kit Connor): Nick je hráč rugby, otevřený a přátelský – a Charlie je do něj okamžitě zamilovaný.

Oba chlapci se spřátelí a Charlie doufá, že Nick jeho city někdy začne opětovat. Než si ale Nick uvědomí, co cítí, je třeba překonat řadu překážek a oklik – od Charlieho nečekaného přijetí do ragbyového týmu přes úzkoprsé spolužáky až po zjištění, že navzdory lásce se nesmí zapomenout na přátelství. Mimochodem, sama autorka grafického románu zajišťuje, aby byl seriál přesně podle předlohy – přímo ona se stará o scénář a produkci.

Zdroje článku: