Nejlepší komedie na Netflixu

Nejlepší komedie na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vybrali jsme pro vás pár úsměvných komedií, které sice nejsou úplnými novinkami, ale to jim vůbec neubralo na humoru. Herci, kteří v nich hrají, jsou dnes považovaní za hollywoodské hvězdy a mají za sebou hvězdnou kariéru.

Lemra líná (USA 2006)

Hrdinou filmu je Tripp, klasický „mamánek“, ze kterého už jsou rodiče nešťastní, protože už by chtěli vnoučata a místo toho se jim doma stále drží synek, který už má pětatřicet let, ale nemá v úmyslu nic ve svém životě měnit. Trippa si zahrál hezounek Matthew McConaughey, který byl před lety idolem mnoha žen.

Rodiče Trippa už vyzkoušeli neúspěšně celou řadu pokusů, aby syna donutili dospět a jako poslední možnost se spojí s akční Paulou, která má plán, jak Trippa konečně naučit samostatnosti. V Paule poznáte hvězdu seriálu Sex ve městě, Sarah Jessicu Parker.

V době natáčení už za sebou měla šest sérií tohoto kultovního seriálu, ale zdaleka nebyla ještě mimo USA tak populární, protože seriál nebyl tak často v televizím vysílání a neměl tolik fanoušků, kolik má v současnosti.

Paula tedy dostane za úkol pecivála Trippa postavit na vlastní nohy. Režisér Tom Dey tak chtěl zviditelnit trend, který se v těch letech stal módním hitem. Svobodní třicátníci přišli na chuť pohodlnému bydlení a servisu u rodičů. Jenže do „pracovní mise“ kterou má Paula vykonat, se vloudí naplánovaný problém. Paula se zamiluje. (A kdo by se ji mohl divit. McConaughey byl v té době prestižním časopisem People zvolený nejpřitažlivějším mužem planety.) Nakonec tedy svou úlohu splní, ale způsobem, který rozhodně neočekávala.

Zatím spolu, zatím živí (USA 2010)

Oddechová komedie spojila dvě hvězdy, a i když je děj předvídatelný, rozhodně se nebudete nudit a pokud potřebujete nenáročnou podívanou, tak švihák Tom Cruise a usměvavá Cameron Diaz jsou dobrou alternativou.

Pro June Havens se setkání s Royem Millerem stane osudovým. Roy je tajný agent a jeho život je jedna velká neuvěřitelná jízda. June má smůlu, protože se s Royem dostane do jednoho letadla. Letadlo nečekaně spadne do kukuřičného pole a havárii nikdo další nepřežije.

June začne prožívat nedobrovolně jedno dobrodružství za druhým a přes počáteční protesty se jí nakonec život plný napětí a adrenalinu začne líbit. Přes výhrady přijde na chuť nakonec i svému partnerovi na cestách.

Po divoké cestě kolem světa, od Bostonu, přes Rakousko, Španělsko nebo soukromý tropický ostrov, se dva rozdílní lidé, kteří žili úplně odlišné životy, naučí jeden druhému důvěřovat a jak už to v romantických komediích bývá, třešničkou na dortu je láska.

Blbý a blbější (USA 1994)

Film, který byl v roce 2000 zvolený fanoušky časopisu Total film jako pátá nejlepší komedie všech dob je dnes už kultovkou.

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny a jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Oba jsou trochu jednodušší povahy, a tak není divu, že přijdou o práci. Harry, který měl přivést na výstavu voňavé a upravené psi, je do cíle přivezl ve stavu, kdy nešly pro vystavování použít. Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou.

Tím ovšem jejich dobrodružství teprve začíná. Oba plánují skvělou budoucnost a to, co ve filmu Jim Carrey předvedl, je až neuvěřitelné. Jeho herecký kolega Jeff Daniels byl vlastně až na druhé koleji. S odstupem času se dá říct, že komedie, kterou mají na svědomí Petre Farrelly a jeho bratr Bobby Farrelly je jednou z nejulítlejších komedií devadesátých let a jen těžko najdete něco tak šíleně hloupého, až je to zábavné.

 

Zdroj:

  • autorský článek