Kmotr III se dočká nové verze. Na práce dohlíží sám Francis Ford Coppola

Kmotr III se dočká nové verze. Na práce dohlíží sám Francis Ford Coppola
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco jednička a dvojka patří mezi vrcholné snímky kinematografie, třetí díl legendární ságy o mafiánském podsvětí žádnou zlatou sošku nedostal. Právě vzniká kompletně přestříhaná verze kultovního snímku. Na mravenčí práci bedlivě dohlíží i Francis Ford Coppola.

Paramount vydá nejen obnovenou verzi filmu

Filmové studio Paramount se dalo do skutečně precizní práce. Rozhodlo se totiž, že vydá nejen obnovenou, ale i přestříhanou verzi třetího dílu ságy Kmotr. Proč se takto rozhodli? Zástupci studia se nechali slyšet, že měli za cíl dosáhnout původní vize pro závěr trilogie z mafiánského prostředí. Hledají přesně tu formu, kterou měli filmaři původně v plánu nabídnout publiku. Snímek o poslední kapitole Michaela Corleoneho se tak dočká skutečně nové verze.

Dohlíží na titěrnou práci

Zatímco dva první snímky posbíraly tolik ocenění, že je filmaři málem ani neunesli, třetí Kmotr odešel ze slavnostního předávání s prázdnou. Sice byl nominován na sedm Oscarů, nakonec ale žádnou nominaci neproměnil. Na celý proces restaurace díla dohlíží osobně sám pan Coppola, režisér kultovních snímků. Jednaosmdesátiletý filmař původem z Detroitu se za dva roky představí novým snímkem Megalopolis.

Výsledek půjde do kin

Nová verze, která právě vzniká, se již v prosinci vrátí do kinosálů. Bude se ale jednat jen o omezený počet kin. Poté, co velkoformátová plátna opustí, bude snímek k dostání v digitální podobě. A že se jedná o pořádně titěrnou práci, to je asi všem jasné. Bude se jednat o 4K sken původního negativu. Celý proces tvorby trval okolo půl roku, bylo totiž nutné restaurovat každý záběr samostatně.

První filmový Kmotr vznikl již v roce 1972, druhý díl byl natočen o dva roky později. Třetí díl spatřil světlo světa až v roce 1990.