Když se horor stane skutečností aneb tito herci zemřeli krátce poté, co si zahráli v hororu

Když se horor stane skutečností aneb tito herci zemřeli krátce poté, co si zahráli v hororu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hrát v hororu je obvykle práce jako každá jiná v Hollywoodu. Od doby „Poltergeista“ ale víme, že někdy může znamenat role v hororu brzkou smrt. „Poltergeistova“ kletba je známá po celém světě, ale takové „kletby“ najdeme i u různých dalších strašidelných filmů.

Jack MacGowran po filmu „Vymítač ďábla“

„Vymítač ďábla“ je pravděpodobně jedním z nejděsivějších filmů všech dob. Stejně jako „Poltergeist“ se i k tomuto filmu z roku 1973 váže jakási „kletba“. Nejenže náhodný požár spálil celou scénu, taktéž byl a je film spojován se smrtí devíti různých lidí, od nočního hlídače až po profesionála pro speciálními efekty. Nejpozoruhodnější je, že herec Jack MacGowran, který ve filmu hrál Burka Denningsa (chlapa, který byl rozzuřeným démonem vyhozen z okna), dostal pár dnů po premiéře filmu silnou chřipku a zemřel na její komplikace. Sice není neobvyklé, že někdo zemře na chřipku, zvláštní ale je, že dalších osm lidí ze zákulisí zemřelo těsně po něm. Náhoda. Že jo?

Vic Morrow po seriálu „The Twilight Zone“

Série „The Twilight Zone“ byla na konci 50. let velmi strašidelnou černobílou televizní show, která je až dodnes často znovu nově natáčená. Jde o sbírku strašidelných historek, ve kterých se objevuje mnoho herců. V jednom díle se během natáčení producenti rozhodli vyhodit něco do vzduchu, a to přímo pod vrtulníkem. Tato scéna se stala osudnou pro trojici herců, a to pro dvě děti a Vica Morrowa, hlavního herce celé série. Jeho smrt nebyla jen zbytečná (exploze se uskutečnila pouze pro zajímavější efekt), navíc byla extrémně brutální: byl sťat vrtulí.

Bela Lugosi po filmu „Plán 9 z vesmíru“

Bela Lugosi byl nejvíce známý pro roli hraběte Draculy. Pokusil se sice získat další role, jenže jeho maďarský přízvuk ho silně omezoval (v tu dobu si Američané totiž mysleli, že všechny středoevropské akcenty jsou transylvánské). Po dlouhé kariéře zemřel na infarkt. Těsně před svou smrtí natočil několik náhodných a vůbec se sebou nesouvisejících scén pro krále špatných filmů Eda Wooda. Ten nakonec použil těch málo upířích scén, které měl, obklopil je mimozemšťany, zombíky a smutnými policajty, a udělal z toho bombastickou béčkovou tvorbu „Plán 9 z vesmíru“. Asi by nebylo vhodné myslet si, že Lugosi radši zemřel, než aby viděl finální výtvor, jasné ale je, že se stal posmrtnou hvězdou díky nejhoršímu filmu všech dob.

Aaliyah po filmu „Královna prokletých“

Zpěvačka Aaliyah dokončila natáčení filmu „Královna prokletých“ krátce předtím, než zemřela při leteckém neštěstí na Bahamách. Celý incident byl docela chmurný a nejspíše zbytečný. Letadlo přepravovalo více cestujících, než pro které bylo certifikováno, takže bylo přetíženo asi o 350 kilo. Navíc byl pilot těsně před nehodou odsouzen ke třem rokům vězení za držení ilegálních drog. A pozor: na palubě ležela videokazeta filmu „Poltergeist“. Konec konců si jsou vyšetřovatelé ale jistí, že za tuto konkrétní smrt lze obviňovat pilota a moc těžké letadlo.