Když rozvod, tak rozvod: Co o natáčení filmu nevíte

Když rozvod, tak rozvod: Co o natáčení filmu nevíte
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jestli neznáte pichlavou českou komedii s Vladimírem Menšíkem a Veronikou Žilkovou, je třeba se okamžitě dovzdělat! Tato dramatická komedie z roku 1982 totiž nahlíží do osudů nám ze života docela známých, avšak způsobem, že se i nám samotným bude chtít občas plakat a občas se od srdce smát.

Absolutní živel

Vladimír Menšík byl nespoutaný živel, aspoň tak ho při natáčení, která s ním zažila, popisuje Jiřina Bohdalová. Jakmile padla první klapka, Menšík dokázal ze scény, která byla ve scénáři jasně napsaná, udělat scénu úplně jinou. Měl obrovský herecký dar, a také miloval, když mohl lidi kolem sebe rozesmívat.

Proto s ním každé natáčení byla jedna velká legrace a nebylo tomu jinak ani u tohoto filmu. Sám na něj Menšík vzpomínal s láskou, především na scénu, kdy krumpáčem rozbíjí škodovku, to se vám jen tak nepoštěstí!

V úplných začátcích

Velký film to byl zřejmě především pro Veroniku Žilkovou, která s ním zažila teprve druhé natáčení v životě. Předtím v roce 1980 excelovala ve filmu Dívka s mušlí, a když ji obsadili do filmu s takovými hvězdami, jako byli V. Menšík nebo B. Bohdanová, byla štěstím bez sebe.

Práce s takovými profesionály na člověka vytváří určitý tlak, nicméně se jedná také o možnost, jak se mnohému přiučit. V období natáčení si sama prožívala podobnou situaci, jelikož zrovna procházela rozchodem.

Fanynky po něm letěly

Podobně tomu bylo i u Jana Čenského, jelikož byl stejně mladý jako Veronika, nemohl mít o mnoho více zkušeností. Zatím měl za sebou roli ve filmu Princové jsou na draka a pár dalších roliček, avšak ty největší úspěchy ho teprve čekaly.

V budoucnu se ještě stane lamačem mnoha dívčích srdcí a velikým sympaťákem i v nejlepších letech. Celý děj filmu se pěkně zaplete – a vy se můžete těšit na obrovsky zábavnou podívanou, kde vás mladý Jan Čenský určitě chytne za srdce!

Zdroj článku: