„Kde jsi byla?“ „No za Vencou přece.“ Plesk! Aneb ty nejpovedenější filmové facky, které byste nechtěli na své tváři

„Kde jsi byla?“ „No za Vencou přece.“ Plesk! Aneb ty nejpovedenější filmové facky, které byste nechtěli na své tváři
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Políček, pohlavek, facka, rána. Ve kterých filmech se tato záležitost objevuje? Někdy je lepší jedna svižná facka než pořád dokola vysvětlovat stejnou věc. Podívejte se na tyto nejznámější!

Slunce, seno a pár facek (1989)

Film Zdeňka Trošky, který se každému určitě vybaví jako první. Tady se pohlavky určitě nešetřilo, spíše nenajdete scénu, ve které by si od nich herci odpočinuli. Jako na běžeckém páse je rozdávala paní Škopková v podání svérázné Heleny Růžičkové. Rozhovor z nadpisu si určitě všichni z nás vybaví, kdy mladá Blažena přijde domů a po opravdové facce převrhne lavor ze stolu a spadne. Každý si v tomto filmu najde tu svou pravou facku, kterou si oblíbí.

Titanic (1997)

Romantický film, ve kterém si zahráli Kate Winslet a Leonardo DiCaprio. Mladičká Rose je podle svého snoubence pěkně neposlušná, proto jí vrazí jednu srovnávací facku, aby se dala zase do pořádku.

Byl jednou jeden král (1954)

Ani v této české filmové pohádce pravá facka nechyběla. Pořádně se tehdy rozmáchla vdova Kubátová, kterou si zahrála Marie Glázrova. Její facka králova rádce, Vlasta Buriana, pěkně povalila na zem.

U mě dobrý (2008)

Film režiséra Jana Hřebejka, ve kterém si zahrál Bolek Polívka, Jiří Schmitzer, Lenka Vlasáková, Magdaléna Zelenková nebo Simona Babčáková. Právě poslední herečka fackovala Miroslava Vladyku, který kvůli ní spadne ze židle. Scéna se bohužel natáčela asi desetkrát, herec si proto musel tvář pořádně ledovat.

Další facky můžeme zhlédnout i ve filmech Pod vlivem úplňku, Ztřeštěná nebo Ptáci, ale na ukázku nám určitě stačí filmy výše.