Kateřina Holánová září v Ulici jako ředitelka gymnázia

Kateřina Holánová září v Ulici jako ředitelka gymnázia
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za svou hereckou kariéru si Kateřina Holánová zahrála řadu rolí, proto pro ni nebyl problém ztvárnit v Ulici ambiciózní učitelku a později ředitelku gymnázia Irenu Landovou. Role je to barvitá a divák se může těšit na opravdu dobrý herecký výkon.

Kateřina Holánová vstoupila do Ulice, aby zamíchala dějem hned několika hlavních postav

S každou novou postavou v Ulici se divák může těšit na dramatickou zápletku. O tu se postará také Kateřina Holánová, která se v Ulici objevuje jako učitelka gymnázia a později i jako jeho ředitelka Irena Landová.

V Ulici to Irena Landová rozhodně nemá snadné a na růžích nemají ustláno ani další hlavní postavy, které s ní přijdou do kontaktu. O mírný konflikt se postará Landová na samotném začátku jejího působení v Ulici, kdy na gymnáziu nahrazuje ředitelku Boženu Puklickou, která se psychicky zhroutila.

Role ředitelky jí však zachutná natolik, že se v brzkém výběrovém řízení na tento post s Puklickou utká o místo a vyhraje. Pro školu i pro její zaměstnance to znamená velkou změnu, která je ne všem po chuti. Irena Landová je ambiciózní a neústupná a částečně rezervovaná. Navenek působí sebevědomě a přísně, uvnitř však řeší pocit osamění.

V průběhu svého působení na gymnáziu se Irena Landová zakouká do učitele Prokopa, kterého zná už z dřívějška. Prokop je na gymnáziu taky nový a Irena Landová cítí, že u něj má šanci.

S city k Prokopovi se svěřuje učitelce Magdě, která je z toho v rozpacích, protože s Prokopem zažívá krátký románek.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Irena Landová se rozhodne chytit příležitost za pačesy a vyznává Prokopovi lásku. Ten ji však odmítne a když se později Landová dozvídá o jeho románku s Magdou, rozhodne se to Magdě spočítat. I přes fakt, že si to Landová s Magdou vyříkají, zůstává mezi ženami velké napětí.

Kateřina Holánová je na role silných žen zvyklá

O Kateřině Holánové se ví, že ztvárňuje role silných a výrazných žen a jde jí to skvěle. Například za roli Rebeky Westové získala Thálii. Díky Ulici můžete Kateřinu Holánovou vídat pravidelně každý všední den, více doma je však v divadle. Kateřina Holánová je královnou divadelních prken. Působila v Klicperově divadle v Hradci Králové, v Národním divadle Brno, teď ji můžete vídat v Divadle pod Palmovkou.

O hercích je známo, že je více přitahuje buď hraní v televizi, nebo v divadle. Kateřina Holánová na sebe prozradila, že miluje obojí. Divadlo i film jí dávají příležitost k růstu a seberealizaci.

Kateřina Holánová jako Olinka Šimánková v Nuda v Brně

Dosud největší a nejvýraznější rolí Kateřiny Holánové je role Olinky Šimánkové ve filmu Nuda v Brně, který byl natočený roku 2003. Vidět jste ji mohli také ve filmu Hrubeš a Marek jsou kamarádi do deště z roku 2005, objevila se také v Četnických humoreskách. Kromě Ulice se Kateřina Holánová objevuje v některých epizodách Modrého kódu, v seriálech Ochránce nebo Dáma a Král.

Zdroje: