Kate Beckinsale na Netflixu jinak, než si ji pamatujeme z filmu Pearl Harbor

Kate Beckinsale na Netflixu jinak, než si ji pamatujeme z filmu Pearl Harbor
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vysoká Londýňanka je nejen krásná, ale i vzdělaná, a to dokonce na Oxfordu, kde studovala francouzskou a ruskou literaturu. Nakonec ji ale uhranulo herectví a od 90. let dodává svou krásou a šarmem filmům ten správný erotický náboj, a to dokonce i jako upírka.

Van Helsing – upíří kultovka s Drákulou a lovcem monster

Pod gotickým hororem je podepsaný Stephen Sommers a nejvýraznější postavy vytvořili Hugh Jackman a Kate Beckinsale. Film byl točený jako pocta hororovým filmům z 30. a 40. let produkovaných Universal Studios. Proto je ve filmu tolik příšer, že se v tom divák pomalu ztrácí a s logikou si tvůrci také moc hlavu nelámali. Přesto jde o oddechovou a místy až bizarní podívanou, která k filmu patří.

Hugh Jackman je lovec monster Gabriel Van Helsing, který připomíná postavu z hororového románu Dracula z roku 1897, která se v upířích hororových příbězích vyskytuje velice často. Kate Beckinsale se představí jako Anna Valerious, poslední potomek starověké rumunské rodiny.

Van Helsing pronásleduje zlo ve jménu svatého řádu, který už od pradávna chrání lidstvo. Van Helsing ztratil paměť a doufá, že si dobrými skutky vyslouží odpuštění starých hříchů a vrátí se mu paměť. V síni Řádu ve Vatikánu je pověřený úkolem odjet do Transylvánie, zničit Drákulu a chránit dva členy starověké rumunské rodiny. Mezitím se právě tito dva pokouší zabít vlkodlaka ovládaného Drákulou a Velkan nešťastně spadne do hluboké rokle. Anna tak na boj s Drákulovými nevěstami zůstává sama, a proto přivítá, když se k ní Van Helsing přidá.

Underworld: Probuzení

Předposlední snímek z krvavé série filmů, které sice nemají valnou uměleckou hodnotu, přesto si ale našly nemalou základnu fanoušků.

Kate Beckinsale si zopakovala roli Seleny. Několik let po událostech z druhého filmu se lidé dozvídají o existenci upírů a lycanů. Program ke studiu a potenciálnímu využití jejich schopností brzy přeroste v totální genocidu a krátce po zahájení očisty jsou Selene a její parťák Michael zajati lidmi. 

Kvůli svým vylepšeným upírským rysům je Selene uvězněna v kryogenní suspenzi.

Po dvanácti letech zmrazení, během nichž byly oba druhy loveny až na pokraj vyhynutí, se Selene podaří uprchnout a její mise tak znovu ožívá. Věří, že ji Michael mentálně vede a je rozhodnutá ho za každou cenu najít. Stopa, o které si myslela, že k němu vede, je ale špatná. Dozvídá se, kdo jí pomohl z uvěznění a s malou skupinou spolubojovníků je odhodlaná Michaela najít za každou cenu.

 

Zdroj:

  • autorský článek