Jak se Karla z Ulice vypořádá se zamilovaným Štěpánkem?

Jak se Karla z Ulice vypořádá se zamilovaným Štěpánkem?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub Štěpánek po Karle už nějaký čas pokukuje. Teď se konečně odhodlal vyjádřit své city nahlas. Jak bude Karla reagovat, až se jí to rozleží v hlavě? Dá mu šanci, nebo ho vykáže do patřičných mezí? Jako by už tohle nestačilo, Jakub jí vyrazí dech dalším překvapením.

Jakub hledá záminky, jak být s Karlou

Dlouho se k tomu schylovalo a teď to konečně přišlo – Jakub Štěpánek vyznal lásku Karle Marečkové! Doposud se k ní snažil přiblížit skrze spolupráci na scénářích, svěřoval se jí s nepříjemnými zážitky z mládí i s některými pěknými vzpomínkami na Kladno. Dokonce jí přinesl krásnou kytici, jelikož chudák netušil, že je na květiny alergická. No, alespoň tím potěšil Dominiku. Zřejmě proto, že Karla všechny jeho nenápadné náznaky a projevy zájmu zatím úspěšně přehlížela, odhodlal se k zásadnímu kroku.

Zatímco jí děkoval za přínosnou spolupráci, jakoby mimochodem přihodil vyznání, že se do ní zamiloval. Překvapivě mu neodpověděla, že jeho city nesdílí. Řekla jen, že má manžela a děti, což Štěpánek samozřejmě věděl. Tím byl rozhovor ukončen, neboť Karla se bez váhání sebrala a odešla z Coolny.

Markéta Stehlíková alias Karla, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Karla odmítne Jakubovu lásku i jeho zvláštní žádost

Doma se Karla snažila tvářit nevzrušeně, ale bylo vidět, že jí Štěpánek nejde tak úplně z hlavy. Zvlášť proto, že ji manžel Kryštof nemohl nijak rozptýlit – poněkud neromanticky usnul na gauči. Následujícího dne se bude Karla připravovat na další část svého policejního kurzu, aby mohla vykonávat práci vyjednavačky. Štěpánek ji jako obvykle zastihne doma, kde se ji pokusí přesvědčit o své náklonnosti, ale upřímně, Karla tak trochu doufala, že už se ke včerejšku nebudou vracet. Očividně však bude zapotřebí vysvětlit mu důrazněji, jak se věci mají.

Chce, aby se na celý ten úlet zapomnělo, a pro jistotu ho varuje, že klidně odstoupí od smlouvy, pokud on bude nadále překračovat hranice profesionálního vztahu. Jakubovi na scénářích pochopitelně záleží, a tak s jejími podmínkami souhlasí, ale šibalské jiskry v očích spisovatele dávají znát, že se nevzdá tak snadno. Navíc Karlu požádá, aby mu umožnila návštěvu vězení a setkání s šíleným vrahem, který je pyšný na to, že zavraždil hned tři lidi. Tím Karlu naprosto ohromí a znechutí.

Štěpánek věří, že mu to pomůže při psaní, ale ona důrazně odmítne. Podaří se mu ji přemluvit?

 

Zdroj:

  • autorský text
Zdroj článku:
  • autorský text