Kam se poděl Jack Nicholson, charismatický držitel tří Oscarů

Kam se poděl Jack Nicholson, charismatický držitel tří Oscarů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jack Nicholson, který se z druhořadých rolí vyšplhal až do nejvyšších pozic amerických cen - Oscarů, se na deset let stáhl do ústraní. Uvidíme ještě oscarovou hvězdu a věčného bouřliváka v některém z nových filmů?

Dlouhá cesta k bezstarostnému stáří

Jack Nicholson má za sebou opravdu dlouhou kariéru. Před 60 lety začínal jako herec vedlejších rolí v béčkových hororech. V roce 1969 dostal hereckou příležitost v dnes již kultovní road movie Bezstarostná jízda, za roli věčně opilého volnomyšlenkářského právníka byl nominován na Oscara. Nominaci proměnil až ve Formanově filmu Přelet nad kukaččím hnízdem (1975). Další ocenění už na sebe nenechala dlouho čekat, herec si užívá dlouhých let slávy a jedno ocenění střídá druhé. Největší komerční úspěch mu vynesla role padoucha Jokera v klasice komiksového filmu Batman (1989) Tima Burtona. Posledním filmem, ve kterém si v roce 2010 zahrál, byla romantická komedie Poznáš, až to přijde. Film nebyl příliš úspěšný a vynesl sotva polovinu svých nákladů. Mezi fanoušky se proslýchá, že právě tento propadák rozhodl o Nicholsonově odchodu do důchodu. Slavný herec má dostatečně tučné konto na to, aby si mohl bezstarostně užívat stáří a nehonit se na place. 

Čtěte také: Tajnosti Hollywoodu: Žena, kterou bouřlivák Jack Nicholson považoval za sestru, byla ve skutečnosti jeho matkou

Grandiózní návrat na scénu?

Nicholson v roce 2017 přijal nabídku na hlavní roli v remaku oscarem oceněné německé tragikomedie Toni Erdmann. Fanoušci už se těšili, že Nicholsona uvidí v roli podivínského vtipálka, který se rozhodne dostat svou dceru ze spárů korporátu a vydává za životního kouče jejího ředitele. Bohužel z dohody sešlo a Nicholson se bez jakéhokoli vyjádření z filmu v roce 2018 stáhl. Hned poté se začala médii šířit zpráva, že osmdesátiletý herec trpí výpadky paměti. Ale herec zprávu o svém zdravotním stavu vyvrátil slovy, že jeho mozek má téměř matematickou paměť. Od té doby už se na veřejnosti neukázal a užívá si klidu v losangeleských horách. Herectví ale nezatracuje, jeho kamarád Peter Fonda to potvrdil již loni: “Pokud by se našla perfektní role, určitě by ji neodmítnul.”

Čtěte také: Vtipné filmové omyly v hollywoodských trhácích. Pobavte se!