Johnny Depp na Netflixu: Pořádně svižné mafiánské drama ve starém stylu a hořkosladký příběh provoněný čokoládou

Johnny Depp na Netflixu: Pořádně svižné mafiánské drama ve starém stylu a hořkosladký příběh provoněný čokoládou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pojďme se podívat, co je u Johnnyho nového a jaké filmy si s hercem, který je podle filmových fanoušku ČSFD na 1. místě v oblíbenosti, můžete třeba dnes večer pustit.

Přestože je hercovo jméno už nějaký čas vláčeno bulvárem kvůli Amber Hard, která se rozhodla udělat svému bývalému manželovi ze života „peklo na zemi“, Johnny Depp je stále mezi svými fanoušky populární, a to i navzdory tomu, že kvůli soudním tahanicím přišel o mnoho pracovních příležitostí.

Naštěstí už má za sebou takovou filmografii, že si může dát pár let pauzu. A vypadá to, že už ho Amber nebaví, protože podle magazínu Celebritynetworth dostal od soudu svolení žalovat svou bývalou manželku kvůli pomluvám o 50 milionů dolarů.

Z nabídky Netflixu:

 

Krycí jméno Donnie Brasco

  • USA, 1997
  • hodnocení 82%

Film patří do dramatického a kriminálního žánru a jde o režisérsky úspěšný snímek Mika Newellema, a kromě Johnnyho Depa vytvořil další hlavní roli Al Pacino. Ve vedlejších rolích se objevili například Michael Madsen, Bruno Kirby, James Russo a Anne Heche. Film je inspirovaný knihou z literatury faktu Donnie Brasco: Můj tajný život v mafii od Josepha D. Pistonea a Richarda Woodleeyho.

Film je volně založen na skutečném příběhu Pistonea (Depp), tajného agenta FBI, který se dokázal v 70. letech minulého století infiltrovat do slavné mafiánské rodiny Bonanno v New Yorku. Jeho přezdívka byla Donnie Brasco.

V tomto přestrojení se spřátelí s nájemným vrahem Leftym Ruggierem (Pacino), který se za něj v mafiánském klanu zaručí. Donnie se ovšem do této společnosti hodí až moc a začíná si uvědomovat, jak moc do spolku zapadl a že nakonec bude muset akceptovat skutečnost, že svého nového přítele téměř jistě odsoudí k smrti.

Film s rozpočtem 35 milionů vydělal v roce 1997 125 milionů dolarů a byl nominovaný na Oscara za nejlepší adaptovaný scénář.

 

Čokoláda

  • Velká Británie / USA, 2000
  • hodnocení 80%

Hořkosladká komedie je natočená podle románu Chocolat od anglické autorky Joanne Harris a režíroval ji Lasse Hallström.

Příběh, který pohladí na duši vypráví o Vianne Rocher (Juleitte Binoche), která přichází do francouzské vesnice se svou šestiletou dcerou a otevře si malou dílnu na výrobu čokolády. Svobodná a samostatná žena, která se pustí do odvážného podnikání, vzbudí u místních lidí rozruch a naruší ospalou atmosféru vesnice. Ještě zajímavější to bude, když do vesnice dorazí potulní umělci a jeden z nich (Depp) si s čokoládou provoněnou ženou padnou do oka.

Vesnice, kde se roky nic zajímavého nedělo, tak prožívá největší skandál století a je otázkou, zda ti, co soudí, na to mají morální právo a sami jsou vzorem ctnosti.

Film si vysloužil 5 nominací na Oscara.

 

Zdroj: