Sukničkář Joey Tribbiani z Přátel: Jak moc je herec ve svém životě věrný seriálové roli

Sukničkář Joey Tribbiani z Přátel: Jak moc je herec ve svém životě věrný seriálové roli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Naivní sympaťák a sukničkář s italskými kořeny nás bavil svými hláškami více jak deset let. Věděli jste, že se seriálovou postavou toho má hodně společného?

Matt LeBlanc se dostal k herectví oklikou. Tam, kde vyrůstal, v italsko-americké vesnici Newton v Massachusetts, měl každý své řemeslo. A jeho řemeslem měla být tesařina, kterou se několik let učil. Jako tesař byl moc šikovný, rozhodně mnohem víc než Joey v seriálu. Ale na to, aby zůstal u takové profese s ním stále ještě šili všichni čerti. Nejdříve se zkoušel prosadit v modelingu, ale brzy zjistil, že s jeho výškou mu nikdo práci nedá. Pak se dostal k reklamě, díky které si vydělal na herecký kurz. 

Reklama na kečup Heinz z něj udělala známou tvář a Mattovi začaly přicházet nabídky na role v sitcomech. Matt si stále na herectví nepřipadal připravený, ale nabídky neodmítl. Jako čerstvý herec například ztvárnil přítele Kelly Bundové v seriálu Ženatý se závazky. 

Jeho skutečný život byl před účinkováním v seriálu Přátele tolik podobný životu Joeyho. S penězi byl věčně na štíru, a tak musel brát každý štěk. Nejčastěji vystupoval v seriálech jako “italský kluk” v kožené bundě se zločineckými a k ženám pohrdlivými sklony. Dokonce večer před konkurzem na roli v Přátelích se rozhodl jít na večírek, kde se opil tak, že upadl na okraj toaletní mísy a způsobil si krvavé zranění táhnoucí se přes celý nos. Že se na roli přitroublého Joeyho dokonale hodí, poznali na castingu hned. Roli dostal i přes nejmenší hereckou zkušenost ze všech seriálových kolegů a rozhodně ji nepromarnil. Dokonce na seriál navázal jeho pokračováním ve dvou epizodách seriálu JOEY, který sklidil nemalý úspěch. Zůstává i nadále výhradně seriálovým hercem s občasnými filmovými příležitostmi.

Je rozvedený a z tříletého manželství má šestnáctiletou dceru Marinu.