Joaquin Phoenix se vrátí v pokračování Jokera

Joaquin Phoenix se vrátí v pokračování Jokera
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Režisér Todd Phillips i studio Warner Bros. od počátku vylučovali vznik pokračování Jokera. Po nevídaném úspěchu šíleného klauna by to ale bylo jako zasypat si zlatý důl a tvůrci na pokračování nakonec kývli.

V současnosti by měl Todd Phillips spolupracovat na vzniku scénáře pro Jokera 2. O navazující zápletce se hovořilo již při natáčení originálního Jokera (2019), tehdy ale bylo takové pokračování razantně smeteno ze stolu. Tehdy však ještě nikdo netušil, jak obrovský úspěch adaptace DC hrdiny sklidí. Z jedenácti nominací na Oscara proměnil dvě a vydělal přes miliardu dolarů. 

Návrat Phoenixe jako hlavního představitele zatím není potvrzen. Přestože byl Joker jeho životní rolí a přinesl mu cenu Akademie pro nejlepšího hlavního herce, zhostit se této role pro něho nebylo snadné. Aby před natáčením shodil dostatek váhy, na několik dlouhých týdnů omezil svůj jídelníček pouze na ovoce a konzervy. V současnosti se navíc spíše, než herectví věnuje své rodině a malému potomkovi. Jisté je, že úspěch očekáváného sequelu je na něm závislý, zároveň se herec vyjádřil ve smyslu, že na spolupráci přistoupí za podmínky opravdu kvalitního scénáře. 

O provázaností s dalšími novými snímky z arzenálu DC Comics nezbývá než diskutovat. Nadšení fanoušci mimo jiné věří v to, že by se na plátně Joker mohl setkat s Batmanem. V takovém případě by se příběh zřejmě odehrával několik dekád po jeho předchůdci. O této variantě s nadšením hovořil sám režisér počátkem roku 2020. Vyloučit nemůžeme ani možnost, že Joker zůstane i nadále spíše distancován od jeho komiksových kolegů. Co má násilnický maniak skutečně v plánu se ale dozvíme nejdříve v roce 2023, kdy by mohl být Joker 2 v ideálním případě uveden. V nežádoucím případě scénář v očích klíčových osob neuspěje a produkce bude pozastavena.  

Přestože první snímek se nesl v duchu nadšení ze strany fanoušků i kritiků, ozývaly se také hlasy poukazující na fakt, že film ospravedlňuje páchané násilí. Podobně jako například Deadpool byl i tento thriller označen jako kategorie R, čímž se stal nejvýdělečnějším filmem přístupným od sedmnácti let.

Zdroj: