Jitřní záře: Příběh plný lásky, ale i zášti a bolesti právě odstartoval

Jitřní záře: Příběh plný lásky, ale i zášti a bolesti právě odstartoval
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový český seriál za sebou má první ze šesti dílů a jeho jedinou „vadou na kráse“ je vysílání pouze na platformě Voyo, protože jde o zdařilý projekt, který by si zasloužil celoplošné vysílání.

Herci Petra Bučková a Jan Plouhar se do role volnomyšlenkářů, kteří se rozhodli žít uprostřed přírody, skvěle hodí. Chemie mezi herci funguje dokonale. Příběh určitě rozpoutá debatu o jejich právu na tento životní styl, stejně jako to bylo v případě skutečné rodiny, která posloužila jako inspirace pro seriál.

Úvodní díl divákům představuje mladou dvojici a rozehraje mírně nepřátelskou hru vesničanů, kteří nejsou ochotni tolerovat někoho, kdo vybočuje z řady. V tomto případě se rozhodně starousedlíci neřídí heslem „žij a nech žít“ a jsou přesvědčení, že to jsou oni, kdo má právo řídit život lidem, které označují jako „náplavu“.

Pod nánosem útočných vesničanů, kteří kvůli drobnostem rozehrávají malou místní válku, se trochu ztrácí čistý vztah mladých lidí, kteří našli jeden druhého, a jediné, co jim v životě zatím chybí, je dítě. Právě čistá krajina, jednoduchý život v souladu s přírodou, bez spěchu a s vlastní zdravou stravou má být poslední nadějí pro vlastní potomstvo.

Samozřejmě mladý pár netuší, co všechno způsobí jejich malé rebelství, když se odmítají přizpůsobit zaběhlému vesnickému životu a stanou se tak trnem v oku celé vesnici.

Příběh je však teprve na začátku, kdy něco mezi nebem a zemí zafungovalo a na cestě je první potomek. Narození děvčátka nebude radostnou událostí nadlouho a novorozenec zapůsobí jako rozbuška na zkostnatělé venkovany, kteří jsou přesvědčení, že musí vzít situaci do svých rukou a ukázat přistěhovalcům, kdo ve vesnici vládne a s kým není radno si zahrávat.

Rodina, která se rozhodla žít mimo systém, nemůže vyhrát. Hlavní hrdinové nejsou lidé, do kterých se divák zamiluje na první pohled a možná několikrát na zvláštní dvojici změní názor. Ale právě k přemýšlení a ke kladení otázek by seriál měl směřovat.

Celý seriál zobrazuje patnáctileté období života rodiny, kdy rodiče žijí svým vysněným životním stylem, ale mají několik dětí a ty rostou a musí sdílet tento trochu netradiční život se svými rodiči. Právě děti budou velké téma.

Zdroj článku: