V seriálu Chlap se Jitce Ježkové jako bývalé manželce Ondřeje Franka změní život stejně jako samotnému Frankovi

V seriálu Chlap se Jitce Ježkové jako bývalé manželce Ondřeje Franka změní život stejně jako samotnému Frankovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jitka Ježková se v záplavě českých seriálů poslední doby až tak často nevyskytuje, a proto je sympatická blondýna, která vypadá stále velice mladistvě, vítaným zpestřením seriálu Chlap.

Zahrála si Hanu Frankovou a na nabídku role bez váhání kývla. Podle herečky jde o zajímavou osobnost a „je co hrát“. Hana Franková je inteligentní, citlivá a má úspěšnou kariéru, kdy jako bývalá lékařka teď zastává funkci ředitelky. Svým přístupem k zaměstnancům i k pacientům si získala respekt a uznání. S bývalým manželem to nemá jednoduché, protože v jeho vzpomínkách, které mu zůstaly, je jeho manželkou a nepamatuje si odcizení, které vyvrcholilo rozvodem. I jí se tak změní trochu zažitý životní styl, když Franka potká ztráta paměti.

Navíc je to na ní, aby svému bývalému manželovi připomněla tragickou událost, která potkala jejich rodinu a na kterou by nejraději zapomněla i ona.

Jitka po absolvování kamerových zkoušek moc o roli stála, protože se jí líbil příběh, který vypadá na první pohled až nereálně, a o to je zajímavější, že se opravdu stal. Při natáčení často na takovou situaci myslela, ale asi nikdo, kdo to nezažil, nemůže úplně pochopit, jak mozek pracuje a jak se člověk se ztrátou paměti musí cítit.

Jitka Ježková, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jitka si libovala, že na rozdíl od kolegů, kteří museli projít náročným lékařským školením, aby hráli lékaře co nejvěrohodněji, ona jako ředitelka to měla snadnější a nemusela se připravovat po odborné stránce. Zároveň přiznala, že vůbec neznala herce, který byl obsazený do hlavní role a musela si ho najít na internetu.

Když zjistila, že je Tomáš Maštalír jeden z nejslavnějších herců současnosti, tak se trochu zastyděla. Při natáčení potom zjistila, jak obrovský profesionál to je a moc dobře se jí s ním pracovalo. Dodala, že navíc je příjemný a pohledný a vedl si velmi dobře.

Jitku Ježkovou si určitě budete pamatovat z jejich filmových začátků, kdy ztvárnila Jarušku ve filmu Báječná léta pod psa. Je také jednou z nejoceňovanějších dabérek a získal i cenu Františka Filipovského. Svůj hlas propůjčila například Kate Winslet ve velkofilmu Titanic nebo Liv Tyler ve filmu Pán prstenů. Byla také jednou z celé řady herců účinkujících v prvním sitkomu, který po rozdělení Československa natočila TV Nova. Jmenoval se Nováci, a přestože z dnešního pohledu je to propadák, ve své době měl silnou diváckou základnu.

 

Zdroj:

  • presskit-chlap.pdf
Zdroj článku:
  • presskit-chlap.pdf