Jiří Vyorálek: Herec seriózních rolí se v novém seriálu nechal pobláznit Evou Podzimkovou

Jiří Vyorálek: Herec seriózních rolí se v novém seriálu nechal pobláznit Evou Podzimkovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiří Vyorálek alias Tomáš Vichr hraje jednu ze dvou hlavních rolí v novém seriálu TV Prima Sedm schodů k moci. Z postu ministra kultury se díky ambicím své přítelkyně ocitne na postu předsedy vlády. Z čestného politika a křesťana se stane figurkou v mocenské hře.

Před tímto seriálem si zahrál například v seriálu Polda nebo v sérii Stíny v mlze. Jiřího Vyorálka má většina seriálových fanoušku za morouse, a to stejného, jakým byl i patolog Mráz v krimi seriálu Polda. I tak tuto pesimistickou postavičku mají lidé rádi. O zamračeném herci se toho ale moc neví. 

Své soukromí si pečlivě střeží, nemá žádné aférky, nechodí moc do společnosti a nevypráví na kameru zážitky z rodinného života. A určitě by dokázal svým životem bavit davy. Přes trošku bohémský život se nakonec usadil – dnes je tátou dvou dětí. S manželkou Zuzanou mají dceru Marii a syna Vincenta. A pro rodinu dokáže Vyorálek odmítnou i roli, pokud má pocit, že by se nemohl poté dětem dostatečně věnovat.  

Než se mu podařilo uchytit se v branži, živil se mytím oken a jezdil sbírat jahody do Skotska. Na usedlý život si tedy chvíli počkal. 

O seriálu Sedm schodů k moci 

O své roli v seriálu TV Prima má herec jasno: 

Kam čert nemůže, tam nastrčí ženskou. Zamiluje se. Zblázní se tak, jak se to v určitém věku stane spoustě chlapů. Zahodí všechno, na čem mu dosud záleželo. Sice ho to dostane do určité pozice, ale zároveň za to zaplatí vysokou daň. Tenhle příběh je ale především o té ženě, o Aničce, která to bere tak, že k ní osud nebyl moc spravedlivý, a tak ho vezme do svých rukou a rozehraje poměrně vysokou hru, protože je chytrá a schopná. 

Podzimková a Vyorálek
Podzimková a Vyorálek. | Zdroj: FTV Prima

Vyorálek nechce spekulovat o tom, že by byla jeho postava inspirována skutečným příběhem z naší politické scény. Vtipně zvolené příjmení trochu napovídá. Podle herce jde především o příběh ženy a chlapa, který má pocit, že nežije. A dostane příležitost začít něco nového, má šanci znovu prožívat lásku a také začátek milostného vztahu plného vášně s mladou ženou. 

Když mi nabídli tohohle Vichra, pomyslel jsem si, že potřebují někoho s kulatou hlavou a patkou, tak se ozvali Vyorálkovi.  

A s Evičkou [Podzimkovou – pozn.] jsme se na tomto projektu potkali vůbec poprvé a bylo to příjemné setkání. Když se potkají dva Moraváci, je to vždycky v pohodě. Ale to v Praze neříkejte…,

dodal herec. 

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • autorský text