Od premiéry Pomády uběhlo 41 let. Jednasedmdesátiletá představitelka Sandy je ale pořád neuvěřitelná kočka

Od premiéry Pomády uběhlo 41 let. Jednasedmdesátiletá představitelka Sandy je ale pořád neuvěřitelná kočka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od premiéry vysílání Pomády uběhlo dlouhých 41 let. Olivia Newton-John svou roli ztvárnila ve 29 letech. Jejího kolegu si zahrál o šest let mladší John Travolta. Společně se stali idoly mladých lidí.

Olivia se narodila v Anglii, ale přestěhovala se do Austrálie. Je známá zpěvačka, skladatelka a herečka. Když jí bylo 14 let, se spolužačkami založila dívčí hudební skupinu Sol Four. Pravidelně účinkovala v rozhlasovém vysílání. Zúčastnila se televizní soutěže talentů Sing, Sing, Sing, kde vyhrála první cenu, čímž byla cesta do Anglie. Nejdřív ani odjet nechtěla, ale když už tam byla, tak se jí stýskalo po rodině a po příteli. Vše ale spravila Pat Caroll, se kterou Olivia vytvořila duo a společně vystupovaly.

V roce 1966 nahrála svoji první písničku, většího úspěchu se ale nedočkala.

V 70. letech se stala členkou kapely Toomorrow. Od popu přešla ke country. Obdržela několik cen Grammy.

Čtěte také: Jak vypadá a žije odvážná a neporazitelná Xena 20 let od natáčení? Byla zařazena mezi 50 nejkrásnějších lidí světa

Je nejmladší ze tří dětí. Její bratr Hugh je doktor, sestra Rona je herečkou. Je vnučkou Maxe Borna, německého nositele Nobelovy ceny za fyziku. Otec byl důstojníkem tajné služby MI5, v roce 1954 ale získal místo přednosty na Ormong College University v Melbourne, proto se rodina přestěhovala do Austrálie.

Herecká kariéra

Poprvé si před kameru stoupla v roce 1965 ve filmu Funny Things Happen Down Under. Veškerou slávu a úspěch jí přinesla role Sandy v Pomádě. Dále si zahrála hlavní roli v Xanadu, objevila se také ve filmech Manželské etudy, Nezkrotné kočky nebo Čivava z Beverly Hills 2. Od roku 2017 se na obrazovkách už neobjevuje.

Čtěte také: Svůdník Steve z Beverly Hills 90210 se po skončení seriálu jako herec neuchytil, raději se vrhl na striptýz

Kalhoty vydraženy za 3,7 milionu

Těsné černé kalhoty Sandy loni putovaly do aukce. Koupila si je zakladatelka firmy na zeštíhlující prádlo – americká miliardářka Sara Blakelyová. Prozradila, že kalhoty nechá zarámovat a vyvěsí je v sídle firmy v Atlantě.

Mrkněte do galerie, jak se Olivia Newton-John změnila.