Je mu teprve 13 a už si zahrál svou životní roli: Tohle je Iain Armitage, představitel Malého Sheldona

Je mu teprve 13 a už si zahrál svou životní roli: Tohle je Iain Armitage, představitel Malého Sheldona
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sitkom „Teorie velkého třesku“ zatřásl seriálovým světem. Po dobu 12 let nás bavila skupinka šprtů a jejich krásná sousedka. Je tedy jasné, že takový seriál musí dostat minimálně jeden spin off, a to se roku 2017 taky stalo: Zrodil se „Malý Sheldon“.

Iain Armitage – ztělesnění malého Sheldona

Ztvárnit vysoce inteligentního, ale co se týče chování značně komplikovaného Sheldona Coopera, je bezpochyby velmi těžký úkol. Chuck Lorre (tvůrce obou seriálů) musel docela dlouho hledat schopného a vhodného dětského herce pro takovou obtížnou roli. Nakonec byl úspěšný. Na jednom z castingů se objevil Iain Armitage, a role byla obsazena.

Zdroj: Autor: Kathy Hutchins / Shutterstock

Armitage se narodil roku 2008 v Americe a pochází z velmi prominentní rodiny. Jeho otec je známý skotský herec, jeho děda z matčiny strany je republikánský politik Richard Armitage. První zkušenosti s médii nasbíral díky svému youtubovému kanálu, kam nahrával recenze muzikálů.

Herecká kariéra začala v roce 2017  

Již brzy stál Armitage na jevištích v divadle, v roce 2017 se ale poprvé objevil i na televizních obrazovkách. Jeho první (ale jen jednodílný) výstup byl v kriminálce „Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti“. První trochu důležitější roli měl jako Ziggy Chapman v seriálu „Sedmilhářky“. Toho roku se objevil i ve dvou filmech, a to v životopisném dramatu „Skleněný zámek“ a v dramatu „Our Souls at Night“.

Jeho otec je známý skotský herec, jeho děda z matčiny strany je republikánský politik Richard Armitage.

Na konci roku 2017 začalo natáčení seriálu „Malý Sheldon“, kde Armitage převzal roli komplikovaného dítěte a geniálního vědce Sheldona Coopera. Tento seriál ho proslavil po celém světě. „Malý Sheldon“ zatím nevypadá, že by končil, Armitage tedy ještě nějakou dobu zůstane zaměstnaný. A o oblíbenost je taktéž postaráno, přesto se jedná o velmi skvělého dětského herce, jeho chování připomíná normální a vyspělé dítě. Jeho kariéra tedy ještě může být velká.