Jana Birgusová z Ulice oslaví 15. března své narozeniny

Jana Birgusová z Ulice oslaví 15. března své narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jana Birgusová, která v Ulici hrála Lídu Farskou, má těsně před čtyřicítkou. Věrné diváky Ulice možná bude zajímat, že představitelka Lídy oslaví 15. března své 38. narozeniny. Bude si přát při foukání svíček návrat do Ulice?

Jana Birgusová jako česká Renée Zellweger

Jen pozorný divák o herečce Janě Birgusové ví, že se v mnohém podobá zahraniční herečce Renée Zellweger. I ta totiž pro svou roli Bridget Jonesové přibrala. Proč musela Jana Birgusová přibrat? Kvůli postavě Lídy Farské, která v Ulici představovala dospívající dívku, která byla sama se sebou věčně nespokojená. Celé její horší období v Ulici jen hledala sama sebe, kila navíc měla celý pocit marnosti a bezradnosti ještě více zdůraznit. Kdybyste však hádali, že musela herečka přibrat jen pár kilo, jste na omylu. V rámci role ztloustla, a to se podržte, nejméně o patnáct kilo! Jak se jí to podařilo? Prý se přestala úplně hýbat a jedla takřka nonstop vše, co jí přišlo pod ruku.

Jaká byla Lída Farská v Ulici?

Herečka Jana Birgusová už dávno není součástí Ulice. Jako Lída Farská měla docela náročnou a na děj velmi bohatou linku. Byla to dcera Jitky a Oldřicha Farských. Měla sestru Moniku, která byla o poznání atraktivnější než ona. Jana Birgusová byla představitelkou dospívající dívky, která nebyla sama se sebou spokojená. K tomu přispívala i její vyšší váha. Jenže protože měla velmi nízké sebevědomí a pochybovala o sobě, s váhou nehnula. Na sebevědomí jí nepřidalo ani její zamilování se do Michala Šnajdra. Ten pracoval v kadeřnictví a byl gay, i proto nemohl Lídinu lásku opětovat. V rámci hledání sebe sama dokonce Lída propadla sektě. Pak ale uznala, že takhle to dál nejde. Odjela pracovat na farmu pro drogově závislé. Tam nasbírala spoustu cenných zkušeností, více porozuměla sama sobě a získala větší nadhled na život.

Jana Birgusová alias Lída před proměnou, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Lída Farská dospěla v rozumnou ženu

Když se Lída Farská z farmy vrátila, všichni si všimli její psychické i fyzické proměny. Lída Farská v průběhu své dějové linky zhubla a zkrásněla. Vzhledem ke zkušenostem, které na farmě nabrala, se rozhodla studovat psychologii. S přijímací zkouškou na vysokou jí dokonce pomáhal Vladimír Kukačka. Ten Vladimír Kukačka, který ji později i s její mámou unesl na svou chatu.

Lída Farská vystudovala psychologii a našla si k sobě mnohem staršího partnera, se kterým čekala dítě. V seriálu prošla snad největší proměnou.

Z nesebevědomé a tlusté dívky se stala krásná a vzdělaná žena se zdravým pohledem na život. 

 

Zdroje: