Není důležité hádat se ale dohodnout se: Takto by se dal popsat současný život Jany Bernáškové z Ulice s jejím exmanželem

Není důležité hádat se ale dohodnout se: Takto by se dal popsat současný život Jany Bernáškové z Ulice s jejím exmanželem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rozvod. Stačí říct pouhé jedno slovo a člověku naskočí mráz po zádech při pomyšlení, co všechno se za tím jedním vyřčením skrývá. Co bolesti, co dohadů, co zlomených srdcí rozvod přinese. Člověk získá na bojovnosti a snaží se ze všech sil uspokojit své ego. Než ho však ostatní vrátí zpátky na zem a účastníci rozvodu zjistí, že lepší pro všechny, a hlavně pro jejich společné a milované dítě, bude dohodnout se. Tímto si prošla i herečka Jana Bernášková s exmanželem Davidem Drábkem.

Mají překrásnou dceru, která dostává nabídky od prestižních modelingových agentur. Na svých patnáct let je navíc velmi uvědomělá a zodpovědná. Možná právě proto, jakou ji její matka s otcem dopřáli výchovu a rodinné zázemí. I když oba zvlášť. Předtím si ale všichni tři prošli rozvodovými muky a spory o zachování vlastního já a získání dcery. Výhra je vždy sladká, ale ne za cenu trápení vlastního dítěte a ohrožení ztráty domova.

„Soudkyně nám pohrozila, že než se dohodneme, můžou dát dceru do ústavu. To byl spouštěč, který nás nakopl, abychom domluvu opravdu realizovali. Dokázali jsme to.” Svěřil Marianne režisér David Drábek. Navíc se u Justýny začaly projevovat psychické potíže spojené s nezvyklým chováním jejích rodičů zapříčiněným probíhajícím rozvodem. Oči jim otevřela tedy i dětská psycholožka, ke které s Justýnou docházeli. „Nabízela se i střídavá péče, kterou nakonec oba s přispěním soudu u psycholožky zavrhli. Střídavou péči jsme zrušili, pro Justýnku to znamenalo život na dvou místech. Žádná květina neroste ve dvou květináčích, žádné květině neprospěje, když ji budete každý den přesouvat. Střídavá péče je vhodná pro zralé děti od dvanácti let a musejí s ní souhlasit. David má dnes Justýnku každý druhý víkend od pátku do neděle a každou středu.”

Dnes spolu oba bývalí manželé vycházejí, až k údivu jejich partnerů, skvěle. Volají si každý den, aby si navzájem sdělili, jaký měli den a co se přihodilo a Justýna mezi nimi může cestovat, jak sama uzná za vhodné a ne v předem stanovené dny a hodiny.  Oba rodiče, ať Jana Bernášková nebo David Drábek ukázali a sami sobě dokázali, že připomínat si křivdy a otevírat staré rány nikam nevede. Nejlépe je všem třem tak, jak je nejlépe jejich dceři. Však také vznikla z velké lásky. 

 

Zdroj: