Herečka a spisovatelka Jana Bernášková z Ulice: Manžel ji i s dětmi nechal na čerpací stanici

Herečka a spisovatelka Jana Bernášková z Ulice: Manžel ji i s dětmi nechal na čerpací stanici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jana Bernášková je známá televizním divákům především ze seriálů jako jsou Ulice, Vyprávěj a nejnověji Co ste hasiči!. Co už o této herečce tolik známé není, je její spisovatelská tvorba. Vydala již druhou knihu, a znovu velmi úspěšnou. Kde a v čem nachází inspiraci?

S příchodem, tedy lépe řečeno s nečekaným vniknutím náhlých okolností do jejího života a kompletním obrácením všeho, na co byla do té doby zvyklá, vzhůru, se Jana Bernášková pustila do psaní své prvotiny. Bylo to v době, kdy vážně onemocněl její tatínek a ona s ním chtěla strávit co nejvíce jeho zbývajícího času. Odřekla domluvenou práci v divadle i v televizi a věnovala se své rodině. Herci ale nedokážou nic nedělat, nic netvořit, a tak se pustila do psaní. 

Zpočátku vůbec neměla ambice a plány knihu vydat, spíš si psala jen tak pro radost. První řádky a stránky ale dala přečíst svému manželovi, scénáristovi, který ji povzbuzoval v tom, aby psala dál. Následovaly pozitivní komentáře od kamarádek a Jana do světa vypustila informaci, že píše knihu. Toho se nečekaně chytlo i nakladatelství Euromedia, které s ní podepsalo smlouvu. Do té doby spisovatelka amatérka tak byla nucena knihu dopsat a bestseller s názvem Jak přežít svého muže byl zanedlouho na světě. 

Hlavní hrdinka knihy je Lucie, svobodná maminka, která hledá toho pravého. A aby ho mohla najít, musí si nejdříve projít vztahy s těmi předchozími muži. Jana Bernášková postavu zasadila do hereckého prostředí, kterému vtipnou formou vrací utrpení, jež ji jako herečku čas od času provázejí. 

 

 

Touto knihou Jana Bernášková jako spisovatelka neskončila. Nedávno vyšel její druhý, opět velice úspěšný, titul s názvem Coura. Dost odvážný název, ale pro Janu Bernáškovou nic ojedinělého. Sama o sobě tvrdí, že ženy nejsou jen něžné, jsou to občas bordelářky a mluví sprostě. I o své rodině autorka knihy tvrdí, že je “cáklá”. V rozhovoru na webu novinky.cz přidala k dobru jednu rodinnou historku: „Jeli jsme do Itálie a zastavili v restauraci na benzínce v Německu. Dcera byla rychlá, syn pomalý, já unavená. Každý jedl jinak. „Počkejte tady, ať vás něco nesrazí, já jdu nabrat benzín,“ prohlásil manžel. Jenže pak sedl do auta a odjel. Zjistil, že je v autě nezvyklé ticho, jenže to už byl na dálnici.”

 

Zdroj: