Jan Komínek z Ulice slaví dnes své narozeniny, pamatujete si, koho hrál?

Jan Komínek z Ulice slaví dnes své narozeniny, pamatujete si, koho hrál?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V seriálu Ulice se mihlo tolik postav, že ani ten nejvěrnější divák si nemůže pamatovat všechny. Jedním z herců Ulice, na které se už možná zapomnělo, je Jan Komínek. Ten 18. března oslaví své 28. narozeniny.

Jan Komínek jako emo spolužák Alex Toman

Deset let je dost velká doba na to, aby člověk na něco nebo na někoho zapomněl. Platí to také o hercích ve vašem oblíbeném seriálu. Zapomnětlivost lze omluvit i u těch nejpozornějších diváků, a to vzhledem k tomu, že se seriál Ulice vysílá téměř 17 let. Možná i proto nebudete vědět, koho v Ulici hrál herec Jan Komínek. Ten 18. března oslaví 28 let a v Ulici se objevil před 11 lety.

V té době mu tedy bylo 17 let, tudíž uděláte správně, když si ho zařadíte do školní dějové linky. Výborně! Jan Komínek hrál studenta gymnázia Alexe Tomana, který se od ostatních studentů odlišoval svým emo stylem. Móda EMO vychází z punku, rocku a metalu. Ten, kdo ji vyznává, si velmi výrazně líčí oči, a to nejen dívky a ženy, nýbrž i muži. Pro emo styl je typická i výrazná barva vlasů, stejně jako velká záliba v hudbě.

Emo styl v Ulici nadělal vrásky Ondřeji Krausovi

Pokud si na Alexe Tomana v Ulici pamatujete, gratulujeme. Jeho role určitě nepatřila k těm nejvýraznějším. Spíše doplňovala dějovou linku Míši Krausové, která svou nenadálou proměnou pořádně překvapila i vyděsila svého otce Ondřeje Krause (herec Jiří Dvořák).

Jiří Dvořák, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Právě Míša se nemohla srovnat s tím, že ve velmi útlém věku přišla o maminku a vyrůstala jen s otcem.  Nadšená nebyla ani z nové ženy svého otce – z Báry Jordánové. I tyto změny v jejím životě mohly vyústit ve fakt, že začala preferovat emo styl a stýkat se s podobnými lidmi, mimo jiné i s Alexem Tomanem.

Herci, na které už jste v Ulici možná zapomněli

Herce Jana Komínka si možná s Ulicí nespojujete, tak odkud ho znáte? Správně! V Anatomii života si zahrál obětavého záchranáře, který se zamiloval do zdravotní sestry s nevyřešenou minulostí.

Postava Alexe Tomana přitom není jedinou postavou ze seriálu Ulice, na kterou jste zapomněli. Vzhledem k tomu, že v Ulici už působili velmi dávno, jste podobně jako na Alexe Tomana mohli zapomenout na bývalého manžela kadeřnice Simony –⁠ na Pepana Pavlicu (herec Tomáš Matonoha), na kadeřníka Davida Brancusiho (Martina Dejdar) nebo na Hrihorije Lisečka (herec Alexandr Minajev).

Tak už to ale bývá a u nekonečných seriálů si není co vyčítat. Možná seriál bude pokračovat dalších minimálně patnáct let a jeho minulostí se stane například napravená mrcha Ája. Tedy jen za předpokladu, že pro herečku Barboru Mudrovou scénáristé nenajdou tak dlouhou dějovou linku, jako našli pro Ljubu Krbovou nebo Václava Svobodu. Ti se v Ulici objevují od jejího samotného začátku.

 

Zdroje: