Herec James Michael Tyler z úspěšného sitcomu Přátelé přiznal, že bojuje s rakovinou. Jak na tom je?

Herec James Michael Tyler z úspěšného sitcomu Přátelé přiznal, že bojuje s rakovinou. Jak na tom je?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec James Michael Tyler si zahrál ve veleúspěšném seriálu Přátelé sice malou, ale i tak výraznou roli odbarveného blonďáka Gunthera, který pracoval v kavárně a tajně miloval Rachel. I když se herec objevil i v řadě jiných televizních seriálů a v několika málo filmech, navždy bude spojený především s rolí Gunthera. Nyní přišel s překvapivou a zdrcující zprávou, bojuje s rakovinou prostaty a dokonce ochrnul.

Počáteční naděje

Dnes devětapadesátiletý herec vyšel na světlo se svou diagnózou zejména proto, aby šířil povědomí o této nemoci a ostatní varoval. S nemocí bojuje již tři roky a zpočátku mu lékaři dávali naději na vyléčení, herec dokonce přiznal, že se rok léčil za pomoci hormonální terapie, která fungovala. Vypověděl, že tak mohl žít úplně normálně s tím rozdílem, že musel brát pravidelně dvakrát denně léky.

Během pandemie koronaviru se však všechno změnilo a nemoc nakonec začala postupovat. Nyní se u herce rozšířila až do kostí a do páteře, a proto je od pasu dolů ochrnutý. Má čtvrté stádium nemoci a dle svých slov jej nemoc nakonec pravděpodobně dostane. Z této zprávy všechny fanoušky pořádně zamrazilo.

Setkání Přátel

Během nedávného setkání všech hlavních protagonistů sitcomu Přátelé se tak herec James Michael Tyler objevil pouze prostřednictvím videohovoru. Uvedl, že se tak rozhodl proto, že podstupuje chemoterapie a nechtěl na sebe strhnout pozornost jen proto, že je nemocný. Jeho herečtí kolegové i štáb však o jeho nemoci už věděli.

Jak se dostal ke své nejslavnější roli

Není tajemstvím, že původně se pro roli Gunthera nepočítalo ani s žádnými dialogy, měl být jen jakýmsi křovím v kavárně, kde se parta přátel scházela. Od druhé řady však dostal barman Gunther prostor, a nakonec se objevil ve více než osmdesáti epizodách seriálu. Herec ale roli získal jen náhodou, a to proto, že byl jediným z uchazečů na castingu, kdo uměl zacházet s přístrojem na cappuccino. Role Gunthera se nakonec stala herci osudnou.

Přejeme brzké uzdravení!

Zdroj: