Jaký asi byl svět Johna Wicka před Johnem Wickem: Spin-off televizní seriál je na spadnutí

Jaký asi byl svět Johna Wicka před Johnem Wickem: Spin-off televizní seriál je na spadnutí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Svět Johna Wicka je bezpochyby jednou z nejzajímavějších věcí, které lze v kinech v posledních letech vidět a adrenalinové dobrodružství s charismatickým hlavním hrdinou si rádi vychutnáme i opakovaně doma u televizní obrazovky. A teď se můžeme těšit na seriál!

Už od prvního filmu John Wick z roku 2014 (hodnocení 76 %) je tato filmová řada s Keanu Reevesem u filmových nadšenců ve velké oblibě. Kolem filmů už se vytvořila silná základna fanoušků, kterým adrenalinové dobrodružství pochmurného hrdiny doslova učarovalo. A právě díky tomu se zrodil nápad na seriál.

Klíčovým prvkem filmů je nepochybně hotelový komplex Continental, který nabízí úkryt a zbraně všem profesionálním zabijákům tohoto podzemního světa vytvořeného Chadem Stahelskim a Derekem Kolstadem. Jde o zajímavý prvek v ději a z tohoto důvodu bylo rozhodnuto toto téma prohloubit pomocí spin-off televizního seriálu s názvem The Continental.

Continental – co už víme

Spin-off televizní seriál Johna Wicka, The Continental, je v současné době ve vývoji. Pořad diváka zavede do minulosti a analyzuje, co se stalo před událostmi s Keanu Reevesem v hlavní roli. To nevylučuje, že se tam někde Keanu neobjeví, ale v tuto chvíli o této záležitosti nejsou žádné informace.

Velkou novinkou je senzační návrat Mela Gibsona do televize. Slavný herec bude mít roli v seriálu The Continental, i když není známo, jak zásadní. Předpokládá se, že přijal nabídku, protože jde o postavu, která se bude v seriálu objevovat pravidelně. Mělo by jít o postavu se jménem Cormac. Zajímavostí je, že Gibson v Austrálii začínal jako seriálový herec a po letech se k žánru vrací.

K filmům

Filmová sága začala okamžikem, kdy John Wick ztratil ženu a syn jeho bývalého šéfa mu zabil štěně, něžnou vzpomínku na manželku. Přijde i o své oblíbené auto. John Wick tak začíná trestat viníka a roztáčí spirálu násilí, která vlastně nikdy nekončí.

Ve čtvrté kapitole s názvem John Wick: Chapter (odložená premiéra by měla být 27. dubna 2022) se očekává jeho pokračující pomsta. Během první a druhé kapitoly se John Wick často spoléhá na služby společnosti Continental, ukazuje některé detaily a vysvětluje, jak je hotelový řetězec rozšířen po celém světě.

Je také známo, že je ve fázi příprav John Wick 5, který by měl do kin dojít v polovině roku 2023.

The Continental – zápletka seriálu

Televizní seriál věnovaný historickému hotelu v New Yorku se odehrává v roce 1975. Winston Scott se ocitne tváří v tvář minulosti, o které věřil, že ji navždy opustil. Ještě není ředitelem společnosti Continental, ale zavádí plán, jak se ho prostřednictvím podsvětí, které nikdy nespí, zmocnit. Greg Coolidge a Kirk Ward v současné době pracují na scénáři. A pravděpodobně se vše bude točit právě kolem luxusního hotelu pro vrahy, které jim poskytuje bezpečné útočiště. Jedinou povolenou platbou je zlatá mince, která koluje mezi zabijáky. Jediné platné pravidlo zakazuje jakoukoli formu násilí uvnitř hotelu. Pokuta je exkomunikace a smrt.

Ian McShanese v seriálu objeví jako vypravěč, Zdroj: Kathy Hudson / Shutterstock

V tuto chvíli ještě není známo, kdo bude hrát mladší verzi Winstona Scotta, kterého ve filmech ztvárnil Ian McShane. Ten se v seriálu objeví jako vypravěč příběhu. Jisté také je, že Keanu Reeves bude v roli výkonného producenta.

 

Zdroj: