Vzpomenete si, koho hrál Jakub Prachař v Ulici?

Vzpomenete si, koho hrál Jakub Prachař v Ulici?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakub Prachař, známý český herec, muzikant a moderátor, se za poslední léta objevil v řadě filmů a seriálů. Diváci Ulice už ale možná zapomněli, že před patnácti lety krátce účinkoval i tam, a to v roli sukničkáře a začínajícího kameramana Bena.

Trautenberkův vnuk se v životě neztratí

Že Jakub Prachař (38) pochází ze známé herecké rodiny, snad ani není třeba připomínat. Už jeho dědeček Ilja Prachař okouzlil naše srdce např. v roli Toníka z Chalupářů nebo jako nezapomenutelný Trautenberk z Krkonošských pohádek. Jakubův otec je David Prachař a jeho matkou je Dana Batulková, zkrátka herec, kam se podíváš.

Sám Jakub je nadaný nejen herecky, ale platí i za skvělého muzikanta a moderátora. Kytarista, zpěvák, textař i skladatel patří mezi zakladatele kapely Nightwork, od roku 2010 spolumoderoval show Česko Slovensko má talent, je jedním z kapitánů soutěžních týmů v pořadu Máme rádi Česko a vystupuje na jevištích pražských divadel.

Jakub je hvězdou pohádek i seriálů

Jakuba Prachaře jsme mohli vidět v mnoha českých filmech, zejména v komediích a pohádkách, např. Sněženky a machři po 25 letech (2008), Křídla Vánoc (2013), 10 pravidel jak sbalit holku (2014), Čertoviny (2017) nebo Matky (2021) aj. Hojně obsazován bývá také do seriálů. Účinkoval např. v rodinných seriálech Horákovi (2006, 2007) a Vyprávěj (2009), v Ohnivým kuřeti (2016–2018) nebo v komediálním seriálu Tátové na tahu (2018).

Nováčkem není ani v kriminálním žánru, objevil se např. v seriálu Kriminálka Anděl (2008) nebo nedávno v jedné z hlavních rolí komediální krimi série Dvojka na zabití (2021). Těsně před koncem roku 2006 začal hrát také v oblíbené Ulici.

Jabub Prachř se svojí přítelkyní Sárou Sandava, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Pamatujete si ještě na kameramana Bena z Ulice?

Jakub Prachař nastoupil do Ulice začátkem listopadu 2006 jakožto začínající kameraman Ben Vojtíšek, neúnavně usilující o přízeň krásných žen. Kamarád Štěpána Stránského (Štěpán Benoni) ze studií si rád užívá života a chce jím v podstatě jenom proplouvat. Do ulice ho přivedl právě Štěpán, s nímž měl Ben spolupracovat při natáčení dokumentu. Díky tomu se mladík seznámil s hned několika půvabnými děvčaty.

Nejdřív očaroval Terezu Jordánovou (v podání Patricie Pagáčové), načež to začal zkoušet na Lenku Drápalovou (Michaela Badinková).

Bezstarostnému a pohlednému Benovi sebevědomí rozhodně nechybělo. Nepostrádal ani hravost, ani dravost. Student kamery na FAMU a člen kapely se koneckonců mohl pochlubit atraktivním budoucím povoláním a schopností improvizace na pódiu i mimo něj. Není tedy divu, že mu do sítě skočilo několik dychtivých rybek.

Užívá si nový vztah

Ptáte se, co dělá Jakub Prachař teď? Nadále zdatně okouzluje krásné dívky. Aktuálně si užívá nové lásky v podobě přitažlivé Sary Sandevy (24), do níž se zamiloval při natáčení seriálu Dvojka na zabití, kde na policejním oddělení spolupracují jako depresivní a ironický detektiv Martin a organizovaná ambiciozní vyšetřovatelka Karolína.

Jejich romantický vztah zatím kvete navzdory věkovému rozdílu. Své soukromí – zejména co se vztahů týče – si Jakub pečlivě střeží, ale nedávno udělal výjimku, když Saře poblahopřál k mezinárodnímu úspěchu (získala jednu z hlavních rolí v srbském filmu Necista krv) a vyznal jí lásku v příspěvku na Instagramu.

 

Zdroje: