Jakob Erftemeijer: Z drsného policisty ve Specialistech k gentlemanovi z 30. let ve Zlaté Labuti

Jakob Erftemeijer: Z drsného policisty ve Specialistech k gentlemanovi z 30. let ve Zlaté Labuti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jakob Erfemeijer je vystudovaným hercem, který se narodil v Nizozemsku. Polovičního Holanďana diváci mohou znát především jako seriálového či divadelního herce. Nutno podotknout, že jsou jeho role opravdu různorodé. Dobrá fyzička a vypracované tělo se mu ale hodí v každé z nich.

S rolí kapitána ve Specialistech přišla i jeho sláva

Na televizních obrazovkách se začal objevovat jako kapitán Tomáš Beran. V nováckém seriálu tehdy hrál tvrdohlavého, ale zodpovědného policistu, jehož dějová linka jej dokázala, často kvůli lásce, přivést do problémů. I přesto, že v seriálu jeho nadřízený Martin Dejdar nechtěl, aby odcházel, na televizních obrazovkách jej nakonec vystřídal navrátivší David Prachař v roli majora Pavla Vondráčka.

Z televizních obrazovek nezmizel, jen přešel do Zlaté labutě

Nova je televizí, která mu dala i další seriálovou příležitost. Tentokrát v méně akčním, ne však méně napínavém seriálu Zlatá labuť. V tomto dobovém projektu se objevuje coby Oldřich Skalský. Díky jeho introvertní a gentlemanské povaze mu tato role padla přímo na míru.

Jako fotograf a gentleman v jedné osobě v této roli zaujal nejednu televizní divačku. Ty však mají smůlu. Jacob Erfemeijer ve skutečnosti žije poměrně klidným soukromím životem s přítelkyní, která je umělkyně.

Jacob Erftemeijer jako kapitán Tomáš Beran v seriálu Specialisté
Jacob Erftemeijer jako kapitán Tomáš Beran v seriálu Specialisté | Zdroj: TV Nova

Jacob je spokojený v divadle, v televizi i před malířským plátnem

I přesto, že část Jakobovi rodiny zůstává nadále v jeho rodné zemi, on sám se do Nizozemska vracet nehodlá. Momentálně má stálé angažmá ve Švandově divadle, kde ho diváci můžou vídat v nejednom představení. A kdo ví, třeba na něj čekají i další novácké projekty.

On sám se ale velmi nenudí. Ve svém pražském ateliéru tráví spoustu času před malířským plátnem. Malování miluje, a navíc jej v tomto jeho koníčku podporuje nejenom rodina, ale také jeho přítelkyně.

Zdroje článku: