Jak vzpomíná seriálová Miluška Mrázková z Chalupářů na natáčení v dětském věku

Jak vzpomíná seriálová Miluška Mrázková z Chalupářů na natáčení v dětském věku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dnes je z ní respektovaná herečka, která sama říká, že jí chybí nějaká buňka, aby se honila za kariérou a penězi, protože to v životě nepovažuje za tak důležité. Přednost dává rodinnému životu a svým zájmům.

Z roztomilé holčičky je dnes uznávaná herečka

Mahuleně Bočanové se podařilo na úspěšnou dětskou kariéru, kterou zahájila ve velmi útlém věku, navázat i v dospělosti. To se tak často nestává a spousta dětských hvězd zmizí v zapomnění.

Požadavky na dětské herce jsou úplně jiné než na dospělé umělce. Dítě musí být především roztomilé a přirozené. Nesmí se stydět a je nutné, aby bylo komunikativní, často pohybově zdatné.

Jenže kouzlo roztomilosti časem zmizí a nahradit ho musí skutečný talent nebo alespoň sex apeal. A právě Mahulena Bočanová před kamerou rostla, z dětských rolí plynule přešla do postav dospívajících dívek a žen. Její umělecký záběr je mnohem větší a uplatnila se i jako moderátorka a muzikálová hvězda.

Nebyla protekční dítě, přestože se to říkalo

Bočanová, zdroj: Ivan Minář / © Česká televize 

Přestože si mnoho lidí mylně myslí, že je dcerou slavného režiséra a cestu k herectví měla vyšlapanou, tak s Hynkem Bočanem ji spojuje jen shoda jmen. Ale i tak pocházela ze zajímavé rodiny, kdy otec byl významným architektem, který se podílel například na projektu pražského Hlavního nádraží nebo hotelu Intercontinental. Ani matka nebyla spojená s uměním a pracovala na letišti.

Mahulena byla příliš živé dítě, které se rádo předvádělo, a tak už ve třech letech ji rodiče přivedli na první casting na reklamu. Opravdovou roli však získala až v seriálu Chalupáři, kde vytvořila nejzábavnější dětskou roli, jako dcera předsedy JZD Mrázka.

Bylo jí necelých sedm let a za prázdninové natáčení si vydělala 7 tisíc korun. Průměrná mzda v té době byla něco přes dva tisíce. A jak už jsme psali, byla na natáčení seriálu Chalupáři tak divoká, že ji lehce přejelo auto a chudák řidič byl tak otřesený, že musel do nemocnice, zatímco Mahulena ve zdraví vyvázla.

Herečka na natáčení dětských rolí vzpomíná moc ráda a popírá, že by děti kvůli práci byly ochuzené o dětství, jak se často říká. Když měla nějaké plány na prázdniny, tak si je uměla prosadit a herectví šlo stranou. Už tenkrát měla jasno a ani dnes kariéru a peníze nebere jako to nejdůležitější v životě.

V současnosti si raději užívá letní volno s dcerou a psem. I v 55 letech vypadá velmi dobře a vídat ji občas můžete jako přísnou ředitelku Mázlovou v kamenické nemocnici v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

Zdroj článku:
  • autorský text