„Jak vyrobit vraha“ aneb takto se z normálního člověka stane vrah

„Jak vyrobit vraha“ aneb takto se z normálního člověka stane vrah
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Steven Avery byl úplně normální mladík z Wisconsinu, dokud nebyl falešně odsouzen a zatčen kvůli zdánlivému znásilnění. Celkem 18 let strávil nevinně ve vězení, než byla justiční chyba vyhlazena. Jen o dva roky později byl znovu zatčený. Tentokrát ale nebyl tak nevinný, jak před soudem tvrdil.

Steven Avery – vrah z Wisconsinu

Série se skládá ze sestřihu záznamů ze soudních procesů a rozhovorů, videozáznamů policejních výslechů a hovorů z vězení. Tento pořad vypráví příběh Stevena Averyho, který byl v roce 1985 odsouzen k doživotnímu vězení za znásilnění, a to navzdory skutečnosti, že byl nevinný. V roce 2003, po 18 letech vězení, byla Averyho nevina prokázána genetickou analýzou DNA.

31. října 2005 se s Averym setkala 25letá Teresa Halbachová, která si od něj chtěla odkoupit auto. Halbachová se po srazu s Averym již nevrátila. Avery byl poté obviněn za znásilnění a vraždy Halbachové a znovu zatčen 11. listopadu 2005. Avery byl v roce 2007 odsouzen k doživotnímu vězení bez možnosti předčasného propuštění.

Společně s Averym byl odsouzen i jeho synovec Brendan Dassey, který podle vlastního prohlášení společně s Averym znásilnil Halbachovou. Protože se nezúčastnil vraždy, byl odsouzen „pouze! k 32 letům vězení.

„Jak vyrobit vraha“ se natáčelo 10 let

Producentka, režisérka a autorka Laura Ricciardi na tomto projektu pracovala 10 let. Celkem sbírala rozhovory, policejní dokumenty, záběry z vězení, z policejní stanice i soudní rozhovory. Před finálním střihem získala přes 680 hodin materiálu. Není tedy divu, že se plánovaná jedna řada rozrostla o druhou řadu. Seriál „Jak vyrobit vraha“ má celkem 20 epizod.

Ricciardi se postarala o rozhovory sama. Mluvila s rodiči a přáteli Averyho, s Dasseym a dokonce se samotným Averym, s ním ale pouze přes telefon. „Jak vyrobit vraha“ nabízí velmi zajímavý pohled do práce šerifů, do psychologie maniackých vrahů a do života těch, jež jsou zasažení takovým to hrozivým činem jako je vražda.

Zdroj: