Jak si pamatujeme Reese Witherspoon: Měla ráda růžovou a učitele i spolužáky svým nadšením nepřestala udivovat

Jak si pamatujeme Reese Witherspoon: Měla ráda růžovou a učitele i spolužáky svým nadšením nepřestala udivovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Pravá blondýna“ je i s blížící se padesátkou akční a v současnosti inkasuje za každou natočenou epizodu seriálu „THE MORNING SHOW“ 1,25 milionů dolarů. Herečka už řadu let potvrzuje, že věk je jen číslo, a aniž by se znetvořila plastikami, je stále svěží a hezká.

Americká herečka a podnikatelka se dlouhodobě řadí k nejpopulárnějším a nejlépe placeným herečkám a bavičkám světa. Běžně vydělává 20 až 40 milionů ročně.

Laura Jeanne Reese Witherspoon se narodila 22. března 1976 v New Orleans v Louisianě. Už v sedmi letech jako roztomilá a veselá holčička hrála v reklamách. Pokud ve filmech hrála chytré studentky, nebylo jí to cizí. Patřila vždy k výborným studentům a ráda četla. Proto měla v plánu studovat na Stanfordu anglickou literaturu. V roce 1996 však dostala dvě nabídky na natočení filmů, a to už se při studiu zvládnout nedalo. Reese si zvolila herectví a studium odložila. S Markem Wahlbergem si zahrála ve filmu Milenec nebo vrah a s K. Sutherlandem ve snímku Maniak. Přestože filmy nebyly kasovní trháky, pomohly herečce k zviditelnění a k dalším rolím.

Její průlomová role přišla o pár let později, kdy natočila film Pravá blondýna (2001). Rok poté její další film Holka na roztrhání vydělal v pokladnách kin přes 100 milionů dolarů. V roce 2006 si šla pro Oscara za roli June Carter Cash v životopisném snímku Walk the Line. Její herecký partner Joaquin Phoenix, který ztvárnil Johnyho Cashe, odešel s nominací.

V období od roku 2000 do 2010 hrála v mnoha hollywoodských komediích a v roce 2010 získala svou hvězdu na chodníku slávy.

V roce 2014 produkovala filmy Zmizelá a Divočina. Za roli Cheryl Strayed ve snímku Divočina získala nominaci na Oscara. Film na motivy stejnojmenné knihy napsala samotná Cheryl Strayed a je to příběh mladé ženy, která se trochu ztratila v životě a musela ujít sama 1770 km dlouhou vysokohorskou túru, aby se znovu našla. Trasa pojmenovaná Pacifik Crest Trail opravdu existuje a je to nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v Americe. Vede od Mohavské pouště přes Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Pokud jste si s Reese ještě túru neprošli, tak Divočina je tip na příjemný večerní film.

I přes pracovní vytížení si herečka neupřela velkou rodinu. Z prvního manželství s Ryanem Phillipem má dceru Avu a syna Deacena. Podruhé se vdala v roce 2011 za Jima Totha a porodila mu syna.

V posledních letech jste ji mohli vidět spolu s Nicol Kidman a Shailen Woodley v úspěšném seriálu Sedmilhářky, za který má nominaci na Zlatý glóbus. Za hlavní roli v seriálu The Morning Show má stejně jako Jennifer Aniston další nominaci.

Herečka vlastní sídlo v kopcích Malibu, několik nemovitostí v Nashvillu a luxusní sídlo na Bahamách v uzavřené komunitě.